Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátországba a tengerpartra...

Horvátországba a tengerpartra mennyi időre érdemes elmenni, ha?

Figyelt kérdés

Van egy családtagom, aki megőrül (és már engem is az őrületbe kerget), hogy láthassa a tengerpartot. Arra gondoltam, hogy "leugranánk" vele Horvátországba, mint legközelebbi megoldás. Most csak beírtam x települést, a térkép szerint 800 km tőlünk, kb. 8 óra. Viszont ugye a határon átmenni problémás. Valószínűleg július végén mennénk, és mindenféleképpen pénteken indulnánk (a hajnali/éjjeli indulás nem probléma). Gondolom az nem megoldható, hogy szombat este/éjjel már otthon is legyünk, úgy, hogy azért legalább egy 10 órát tölthetett a tengerparton/ a városban sétálgatva? De 3 napra már érdemes lehet, tehát adott esetben péntek-vasárnap?

Tudom, hogy ez így rizikós, hiszen nem csak a határ van, lehet baleset, eltévedhetünk, lerobbanhatunk, stb., de ha ilyenekkel nem számolunk.

2017. ápr. 18. 09:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Az értelmes mindenkinek más. Számomra értelmesebb egy embert boldoggá tenni vele, mint venni valamit, amire nincs szükségem. Ha meg ennyit nem teszek félre, attól még éhezni nem fogok.
2017. ápr. 19. 16:04
 12/13 anonim ***** válasza:
10%

"Hogy itt mennyi rosszindulatú köcsög lett"

Helyesen:

Hogy itt mennyi rosszindulatú köcsög -kérdező- lett!!

2017. ápr. 20. 14:03
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem rosszból írtam, hogy mutass lelkesedést, csak én is imádom a tengert, és szinte fájt, mennyire nem szeretnél menni. Másik: látom azon megy a vita, hány óra az út. Attól függ, honnan. Ha Röszkén laksz, akkor biztos 4-5 óra. Viszonyításként: mi hajnal 1-kor indultunk tavaly Győrből, és kb 10-kor voltunk Zadarban. Több pisi és pelenkázó szünettel, 2 babával. Nélkülük olyan 8 óra lett volna az út. Higgy a Google Maps-nek. Javaslom az éjszakai indulást, sokkal jobban lehet haladni, a határ is üres, meg a fizetőkapuk is. Olyankor nincs dugó. Hazafelé nappal szoktunk jönni, de nem hétvégén (az állítólag tényleg gáz), akkor voltak kisebb-nagyobb dugók, max 1 órásak. A fizetős kapuknál ha van rá lehetőség, akkor ne készpénzzel fizess, hanem bankkártyával, mert ott kisebb szokott lenni a sor. Zágrábnál például van bankkártyás kapu.

És több lelkesedést akkor is, a tenger gyönyörű. És az illata... lehet, hogy még te is imádni fogod. És vigyetek búvár szemüveget. De tényleg.

2017. ápr. 20. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!