Horvátországba a tengerpartra mennyi időre érdemes elmenni, ha?
Van egy családtagom, aki megőrül (és már engem is az őrületbe kerget), hogy láthassa a tengerpartot. Arra gondoltam, hogy "leugranánk" vele Horvátországba, mint legközelebbi megoldás. Most csak beírtam x települést, a térkép szerint 800 km tőlünk, kb. 8 óra. Viszont ugye a határon átmenni problémás. Valószínűleg július végén mennénk, és mindenféleképpen pénteken indulnánk (a hajnali/éjjeli indulás nem probléma). Gondolom az nem megoldható, hogy szombat este/éjjel már otthon is legyünk, úgy, hogy azért legalább egy 10 órát tölthetett a tengerparton/ a városban sétálgatva? De 3 napra már érdemes lehet, tehát adott esetben péntek-vasárnap?
Tudom, hogy ez így rizikós, hiszen nem csak a határ van, lehet baleset, eltévedhetünk, lerobbanhatunk, stb., de ha ilyenekkel nem számolunk.
"Hogy itt mennyi rosszindulatú köcsög lett"
Helyesen:
Hogy itt mennyi rosszindulatú köcsög -kérdező- lett!!
Nem rosszból írtam, hogy mutass lelkesedést, csak én is imádom a tengert, és szinte fájt, mennyire nem szeretnél menni. Másik: látom azon megy a vita, hány óra az út. Attól függ, honnan. Ha Röszkén laksz, akkor biztos 4-5 óra. Viszonyításként: mi hajnal 1-kor indultunk tavaly Győrből, és kb 10-kor voltunk Zadarban. Több pisi és pelenkázó szünettel, 2 babával. Nélkülük olyan 8 óra lett volna az út. Higgy a Google Maps-nek. Javaslom az éjszakai indulást, sokkal jobban lehet haladni, a határ is üres, meg a fizetőkapuk is. Olyankor nincs dugó. Hazafelé nappal szoktunk jönni, de nem hétvégén (az állítólag tényleg gáz), akkor voltak kisebb-nagyobb dugók, max 1 órásak. A fizetős kapuknál ha van rá lehetőség, akkor ne készpénzzel fizess, hanem bankkártyával, mert ott kisebb szokott lenni a sor. Zágrábnál például van bankkártyás kapu.
És több lelkesedést akkor is, a tenger gyönyörű. És az illata... lehet, hogy még te is imádni fogod. És vigyetek búvár szemüveget. De tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!