Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátországba a tengerpartra...

Horvátországba a tengerpartra mennyi időre érdemes elmenni, ha?

Figyelt kérdés

Van egy családtagom, aki megőrül (és már engem is az őrületbe kerget), hogy láthassa a tengerpartot. Arra gondoltam, hogy "leugranánk" vele Horvátországba, mint legközelebbi megoldás. Most csak beírtam x települést, a térkép szerint 800 km tőlünk, kb. 8 óra. Viszont ugye a határon átmenni problémás. Valószínűleg július végén mennénk, és mindenféleképpen pénteken indulnánk (a hajnali/éjjeli indulás nem probléma). Gondolom az nem megoldható, hogy szombat este/éjjel már otthon is legyünk, úgy, hogy azért legalább egy 10 órát tölthetett a tengerparton/ a városban sétálgatva? De 3 napra már érdemes lehet, tehát adott esetben péntek-vasárnap?

Tudom, hogy ez így rizikós, hiszen nem csak a határ van, lehet baleset, eltévedhetünk, lerobbanhatunk, stb., de ha ilyenekkel nem számolunk.

2017. ápr. 18. 09:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%

Penteken elindulsz hajnalban delutan ott vagy!De ez mar csak egy csonka nap,talan este még tudsz egyet setalni azt ennyi volt a nap!

Van egy teljes szombatod hogy a parton feküdj,aztan vasarnap delelott még talan tudtok egyet csobbani,aztan lehet is indulni haza......

Szerintem 1600km-et utazni ezert teljesen felesleges!Ennek max annyi ertelme lenne,hogy a csaladtagod elmondhatna hogy egyszer jart a tengernel,azt csokolom...

2017. ápr. 18. 10:01
 2/13 A kérdező kommentje:
Ennyi is lenne a cél. Nem ez lenne a fő nyaralás, ez tényleg csak azért lenne, hogy láthassa végre a tengert.
2017. ápr. 18. 10:16
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
Még ha csak az utazas koltseget szamolom 8literes fogyasztassal meg a matricákat,az akkor is also hangon 60ezer forint!Es akkor még semmit nem csinaltal.......mondjuk ha ilyen sok feleslegesen kidobandó pénzetek van akkor csinaljatok...bár értelme akkor sincs szerintem....
2017. ápr. 18. 10:20
 4/13 anonim ***** válasza:
Mi péntek délután indultunk,5 és fél óra volt az út Crikvenicára.Este csobbantunk,vacsiztunk,sétáltunk a parton éjfélig.Szombat egész nap tenger,vasárnap kora délután elindultunk,szűk 6 óra alatt haza értünk.Szerintem megéri így(is) feltöltődni,utazni.
2017. ápr. 18. 14:10
 5/13 anonim ***** válasza:
51%
Nem sokkal kerülne több pénzbe, ha még pár napot maradnátok. Egyetértek az első válaszolóval, ha az utazásra ennyit költesz, akkor plusz 1-2 nap nem számít. A családtagodnak is nagyobb öröm lenne. És remélem kicsit lelkesebbnek mutatkozol majd az utazás alatt, ha ezzel a "Nesze, itt a tenger, örülj!" hozzáállással mentek, elrontod az örömét.
2017. ápr. 18. 20:15
 6/13 anonim ***** válasza:

"Mi péntek délután indultunk,5 és fél óra volt az út"

"vasárnap kora délután elindultunk,szűk 6 óra alatt haza értünk"

Persze.

Csak nem főszezonban!

2017. ápr. 19. 08:12
 7/13 A kérdező kommentje:

"mondjuk ha ilyen sok feleslegesen kidobandó pénzetek van akkor csinaljatok..."

Éppen van, és nem kell sajnálni tőlem, megdolgoztam érte, nem az ölembe hullott.

"értelme akkor sincs szerintem...."

Szerintem van, egyrészt, mert 1-2 nap alatt is lehet pihenni, sőt egy 1 órás masszázs is lehet pihentető. Ehhez nem kell 2 hétre kifeküdni a tengerpartra. Másrészt, mert láthatja a tengert. Ami nekem megfizethetetlen, és akár pihen, akár nem, az élmény megéri neki is a rohanást.

"És remélem kicsit lelkesebbnek mutatkozol majd az utazás alatt, ha ezzel a "Nesze, itt a tenger, örülj!" hozzáállással mentek, elrontod az örömét."

Mint te is írtad, relatíve nem éri meg ez az utazás. Ezért úgy gondoltam, leesik, hogy fontos számomra, fontos, hogy mit érez, fontos, hogy egy ilyen felejthetetlen élményt adjak neki. Azt sajnálom, ha írásban az irónia nem jött át, mi a családban beszólogatunk egymásnak, senki nem kapja fel a vizet. Egy kívülállónak sem kell.

"Persze.

Csak nem főszezonban!"

Örülök, hogy esélyt adtam, hogy beleköthess egy válaszolóba, (tényleg örülök, én is szoktam ezt csinálni, tudom, hogy jól esik), de akkor már 2 szóban azt is leírhattad volna nekem, hogy általában mégis mennyi idő szokott lenni átkelni a határon.

2017. ápr. 19. 14:25
 8/13 anonim ***** válasza:

6.-os válaszolónak írom:

Június közepén voltunk,és elhiheted,ennyi volt az út,különben nem írtam volna-sokakkal ellentétben,nem szoktam hazudni,még anonym fórumokon sem!!!

Voltunk augusztus közepén is,igaz,akkor Split alatt,de akkor sem volt odafelé hosszú sor.Visszaúton,a zágrábi kapunál araszoltunk fél órát,de a határon kb.10 perc alatt átjutottunk.

Kérdezőnek jó utat,meleg tengert,nagy gombóc fagyikat,és sok ajvárt a csevapi mellé! :-)

2017. ápr. 19. 15:06
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Örülök, hogy írtál, mert mostanában nem nagyon jártam fel ide, így most pótoltam be az elmaradtakat. Hogy itt mennyi rosszindulatú köcsög lett! Régen is volt, na, de nem ennyi! Rajtad kívül talán 3 normális válaszolót láttam...

2017. ápr. 19. 15:22
 10/13 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

"mondjuk ha ilyen sok feleslegesen kidobandó pénzetek van akkor csinaljatok..."

Éppen van, és nem kell sajnálni tőlem, megdolgoztam érte, nem az ölembe hullott"

Én nem sajnálok tőled semmit,de ha már állításod szerint meg is kellett érte dolgoznod,én a helyedben értelmesebben próbálnám elkökteni!

2017. ápr. 19. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!