Hollandiában mennyire lehet megélni, esetleg félretenni 1000 euróból, ha ebből már nem kell a szállásra költeni?
Attól függ, mik az igényeid. Szerezz be egy biciklit, ki van építve az egész ország nagyon jó minőségű kerékpárutakkal, sokat spórolhatsz így a tömegközlekedésen. Ha tovább maradsz 1-2 hónapnál, akkor mindenképp szerezz be egy OV-chipcaartot, ezzel tudod igénybe venni a tömegközlekedési eszközöket, olcsóbb is így, mint mindig jegyet venni.
Ruha ugyan annyiba kerül, mint itthon. Pontosan azok az árak vannak, mint az itthoni plázás üzletekben.
A kaja szerintem olcsóbb (kivéve a húsok és a zöldségek). Édességet akciósan már nevetségesen olcsón lehet venni, félkész ételek se kerülnek sokba. Nézz szét a Dirk, Jumbo, Albert Heijn oldalán, ott megtalálod a pontos árakat.
A szórakozás drága - bár ez is relatív, kinek mi számít kikapcsolódásnak. Sok ingyenes program, fesztivál, sportolási lehetőség van. A klubbok, éttermek, kocsmák drágábbak, mint itthon.
Összességében ennyiből bőven ki fogsz jönni, spórolni is tudsz majd.
Ha kinai ettermes munkara mesz akkor amig megkapod a penzed, tegyel felre minel tobbet, mert
- egyreszt feketemunka, tehat ha beteg leszel akkor minden koltseget neked kell allnod (volt ra pelda)
- masreszt arra is volt mar pelda, nem is egy, hogy fizetes nelkul egyszeruen kiraktak embereket az utcara egyik naprol a masikra, tehat legyen annyi penzed amennyibol haza tudsz jutni ha ugy adodik.
A masik, hogy a szallasert valoban nem kell fizetni, ha szeretsz patkanyokkal teli lyukakban aludni az etterem mogott/felett. Ha ennel jobbat szeretnel, akkor szamold ra a szallasdijat.
Amugy sok idod nem lesz barmire is kolteni, mivel napi 12-16 ora munkarol van szo, heti 6, rosszabb esetben 7 napon, szabadsag nelkul.
Nem kinai éttermes melot néztem, üvegházasat elsösorban, az euworkön keresztül. Egy ideje tervezgetem, hogy szerencsét probálok valamerre. Eddig még Anglia volt a cél, de a jelenlegi helyzet miatt inkább letettem rola.
Igazábol nem a 'meggazdagodás' végett mennék ki, hamen, hogy legalább megéljek a fizumbol, ismerkedjek a világgal, tapasztalatot szerezzek és nyelvet tanuljak. Sokáig kolis voltam, igy annyira nem boritanak ki a szükösebb körülmények, bár patkányokkal nem osztoznék a fekhelyemen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!