Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hollandiában mennyire lehet...

Hollandiában mennyire lehet megélni, esetleg félretenni 1000 euróból, ha ebből már nem kell a szállásra költeni?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 5. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mik az igényeid. Szerezz be egy biciklit, ki van építve az egész ország nagyon jó minőségű kerékpárutakkal, sokat spórolhatsz így a tömegközlekedésen. Ha tovább maradsz 1-2 hónapnál, akkor mindenképp szerezz be egy OV-chipcaartot, ezzel tudod igénybe venni a tömegközlekedési eszközöket, olcsóbb is így, mint mindig jegyet venni.

Ruha ugyan annyiba kerül, mint itthon. Pontosan azok az árak vannak, mint az itthoni plázás üzletekben.

A kaja szerintem olcsóbb (kivéve a húsok és a zöldségek). Édességet akciósan már nevetségesen olcsón lehet venni, félkész ételek se kerülnek sokba. Nézz szét a Dirk, Jumbo, Albert Heijn oldalán, ott megtalálod a pontos árakat.

A szórakozás drága - bár ez is relatív, kinek mi számít kikapcsolódásnak. Sok ingyenes program, fesztivál, sportolási lehetőség van. A klubbok, éttermek, kocsmák drágábbak, mint itthon.

Összességében ennyiből bőven ki fogsz jönni, spórolni is tudsz majd.

2017. ápr. 5. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:
A hús meg a zöldség gyümölcs is olcsóbb ha jó helyen veszed, pl a húst hentesnél a zöldséget gyümölcsöt meg piacon. Érdemesebb nagyobb mennyiségben venni úgy sokszor jelentősen olcsóbb. Amúgy volt hogy ismerős megszorult heti 25 euróból megoldottak az életét és nem is éhezett.
2017. ápr. 6. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha kinai ettermes munkara mesz akkor amig megkapod a penzed, tegyel felre minel tobbet, mert

- egyreszt feketemunka, tehat ha beteg leszel akkor minden koltseget neked kell allnod (volt ra pelda)

- masreszt arra is volt mar pelda, nem is egy, hogy fizetes nelkul egyszeruen kiraktak embereket az utcara egyik naprol a masikra, tehat legyen annyi penzed amennyibol haza tudsz jutni ha ugy adodik.

A masik, hogy a szallasert valoban nem kell fizetni, ha szeretsz patkanyokkal teli lyukakban aludni az etterem mogott/felett. Ha ennel jobbat szeretnel, akkor szamold ra a szallasdijat.

Amugy sok idod nem lesz barmire is kolteni, mivel napi 12-16 ora munkarol van szo, heti 6, rosszabb esetben 7 napon, szabadsag nelkul.

2017. ápr. 7. 05:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem kinai éttermes melot néztem, üvegházasat elsösorban, az euworkön keresztül. Egy ideje tervezgetem, hogy szerencsét probálok valamerre. Eddig még Anglia volt a cél, de a jelenlegi helyzet miatt inkább letettem rola.

Igazábol nem a 'meggazdagodás' végett mennék ki, hamen, hogy legalább megéljek a fizumbol, ismerkedjek a világgal, tapasztalatot szerezzek és nyelvet tanuljak. Sokáig kolis voltam, igy annyira nem boritanak ki a szükösebb körülmények, bár patkányokkal nem osztoznék a fekhelyemen :)

2017. ápr. 7. 22:32
 5/5 anonim válasza:
Kedves Kérdező, kimentél végül ?
2017. júl. 24. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!