Mennyire kell nyelvtudás nyaraláshoz?
Annyi elég szerintem. A franciákkal kissé nehéz, de ha más nem, kézzel lábbal mutogatva megértetitek magatokat. Főleg 2 lány :-)
Jártam bulgáriában barátnőkkel, csekély orosz nyelvtudással, sok jó sztorink van, de mindig megértettek minket. Ugyanígy görögországban, olaszországban, horvátországban is.
Nem volt problémánk, ha kellett rajzoltunk, vagy szótárból mutogattunk :-)
Egyszóval nem kell félni, meg fogjátok oldani.
Szerintem fontos. Persze függ milyen utazás. Pl. kicsit unalmas elmenni egy helyi túrára ha nem értesz belőle semmit. Kommunikálni kell a reptéren, szállodában, étteremben stb. Rém kellemetlen ha van valami gond és nem tudod elmagyarázni. Én pl. nemrég magasabb szintű szobát foglaltam, mert abban benne volt a reggeli. Persze eltéveszteték, szóval kellett magyarázkodni..
Érdemes megtanulni angolul ha sokat utaztok egyénileg.
Én is akkor jöttem rá, hogy tud a Fater valamit, amikor Szlovéniában a benzinkutasnak sikeresen elmutogatta a lecsót...
(gyufát akart venni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!