Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyire kell nyelvtudás...

Mennyire kell nyelvtudás nyaraláshoz?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel mennénk nyár végén Párizsba nyaralni és én beszélek angolul kb annyira hogy el tudom magyarázni mit szeretnék nagyon alapszinten ez kb elég hozzá ?

2017. márc. 22. 22:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Annyi elég szerintem. A franciákkal kissé nehéz, de ha más nem, kézzel lábbal mutogatva megértetitek magatokat. Főleg 2 lány :-)

Jártam bulgáriában barátnőkkel, csekély orosz nyelvtudással, sok jó sztorink van, de mindig megértettek minket. Ugyanígy görögországban, olaszországban, horvátországban is.

Nem volt problémánk, ha kellett rajzoltunk, vagy szótárból mutogattunk :-)

Egyszóval nem kell félni, meg fogjátok oldani.

2017. márc. 22. 23:14
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Alapszint elég.
2017. márc. 22. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem fontos. Persze függ milyen utazás. Pl. kicsit unalmas elmenni egy helyi túrára ha nem értesz belőle semmit. Kommunikálni kell a reptéren, szállodában, étteremben stb. Rém kellemetlen ha van valami gond és nem tudod elmagyarázni. Én pl. nemrég magasabb szintű szobát foglaltam, mert abban benne volt a reggeli. Persze eltéveszteték, szóval kellett magyarázkodni..

Érdemes megtanulni angolul ha sokat utaztok egyénileg.

2017. márc. 23. 09:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is akkor jöttem rá, hogy tud a Fater valamit, amikor Szlovéniában a benzinkutasnak sikeresen elmutogatta a lecsót...

(gyufát akart venni)

2017. márc. 23. 17:04
 5/7 anonim ***** válasza:
London Luton reptéren majdnem a jegyet is megvették a buszra nekem, pedig erős alapfok - középfok szinten beszélek angolul. A távol keleti buszsofőrt, ugyanakkor így sem értettem, bármennyire is próbálkoztam... A tanult angolokat értettem, a helyben született raccsoló, vagy kisebbségi nyelvjárásokban beszélő tagokat, pedig nem. Ill. azokat a hivatalnokokat -pl. vasútállomás jegypénztárában, vagy a szállás portáján- minden esetben értettem, akik türelmesek voltak.
2017. márc. 23. 17:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Párizsban az angollal semmire nem mész, a franciák nem hajlandók csak franciául beszélni, esetleg a reptéren, vagy a szállodában, ha épp jó kedvében van, de ott sem biztos.
2017. márc. 25. 18:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez igaz.A franciákat nehezen fogod rávenni ,hogy angolul beszéljenek..De ahol meg fontos( pl. szálloda)ott használják az angolt.Szóval emiatt nehogy kihagyjátok ;)
2017. márc. 30. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!