Kezdőoldal » Utazás » Európa » Megvalósíthatónak tűnik...

Megvalósíthatónak tűnik egy/több ilyen Európai körút? (többi lent)

Figyelt kérdés

Felmerült a haverokkal,hogy igazán nagy élményt kéne valamelyik nyáron összehozni.

Rólunk annyit kell tudni, hogy egyetemisták vagyunk mind, 21 évesek.

Arra gondoltunk, hogy sok szép helyet szeretnénk látni, ami ugye többet ér és maradandóbb, mintha százezreket vernénk el egy fesztiválon.

A terv az lenne, hogy több részletben a kövi 3-4 nyáron szinte egész európát szeretnénk végigjárni.

5-en, vagy 9en gondoltuk hogy ez megvalósítható, vagy autót, vagy kisbuszt bérelve és felváltva vezetve. Ez jobbnak tűnt, mert nem lennénk fixen vonathoz kötve.

a szállást panziókban és/vagy sátorozással gondoltuk.

Ti bele mernétek vágni ilyenbe?

merre mennétek?

szerintetek mennyiből jöhetnénk ki?

volt már aki így túrázott európában?

2017. márc. 17. 20:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Siman megvalosithato, egyedul penz kerdese. Igaz, hogy irjak, hogy tomegkozlekedes, vonattal olcsobb, ami igaz is ha 1-2 szemelyrol van szo. De 3 szemely felett ha utanaszamolgatsz mar az auto a legolcsobb kozlekedesi eszkoz, tovabba igy nem vagy semmihez kotve. Meg kell tervezni szepen elore es nagy elmeny lesz az egesz. En ha tudom, hogy jol meg tudunk egyezni a haverokkal, siman belevagnek ilyenbe. Ha en terveznem a dolgot es lenne az egeszre legalabb 2 het, del-Europan keresztul lemennek Portugaliaig, hazafele fel kozep-Europaba, lehetoleg Parizst, Munchent, Pragat erintve. Szerintem egy napi 100 euro/fobol ki lehetne hozni a szallas/kaja/szorakozas triot + utikoltseg(uzemanyag, utdijak). Parszor mar keresztulszeltem Europat autoval, igaz nem kirandulas gyanant, de ha turazas miatt kellene ezt csinalnom, valoszinuleg meg jobban elveznem :)
2017. márc. 18. 10:34
 12/17 A kérdező kommentje:

4en biztos megvagyunk már, és ahogy számolgattam, nem lenne itt már olcsóbb az interrail verzió :) és az autó pont ezért tűnik jobbnak, mert ha úgy döntenénk hogy egy isten háta mögötti kis faluban szeretnénk megszállni, úgy azt is megtehetjük.

Eddig csak gyorsan átfutottam a lehetőségeinket, és ahogy néztem, egy 3 hetes túrát akár fejenként 3-400k-ból ki lehetne talán hozni :) (persze nem a nagyvárosokban meg nagy költekezéssel, de itt inkább a kultúra, emberek és helyek megismerésén lenne a hangsúly :)

2017. márc. 18. 10:43
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyetemista büdzsével szerintem a legjobb most Balkán túrát nyomni. Sok kis ország, nem kell túl messzire menni, olcsó helyben minden, csomó szép hely van, az emberek elég lazák, kultúrálisan is izgalmas.
2017. márc. 18. 15:20
 14/17 anonim válasza:

Simán jó az autó, viszont 1 személyautóval 4 személynél több ne menjen mert borzasztó kényelmetlen lesz.

400 ezer az reális ha nagyon odafigyeltek mire és mennyit költötök.

2017. márc. 18. 15:36
 15/17 anonim ***** válasza:

Mivel írtad Bamberget, én egy Ausztria-Dél-Németország-Belgium-Hollandia-Észak-Németország-Csehország túrára gondolnék :)

Sok sikert!

2017. márc. 18. 17:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi ketten végigtoltuk európát 3 hónap alatt , kb 10000 km volt, kisbuszban aludtunk, egy forintot sem költöttünk sem szállásra, sem autópálya díjra.

Gázpalack, kemping gázfőző.

Én a helyetekben vadkempingeznék, ekkora társaságok simán szokták a tengerparton sátorban küldeni, ennyi embernek már senki sem szól be. Láttam, tudom miről beszélek.

A rendőrök sem szarakodnak, főleg a déli népek, a hollandok a legnagyobb tetvek ilyen szempontból.

2017. márc. 18. 17:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Én utaztam így, igaz régen, a kilencvenes években. Teljesen jó, bár azóta a benzin és a kemping árak is elszálltak. Értékekre tényleg vigyázni, minket is kiraboltak Spanyolországban, a világ végén :/, mehettünk ideiglenes útlevelet csináltatni Madridba... De azért ez nem szegte kedvünk :).
2017. márc. 18. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!