Ti hova mennétek el néhány napra utazni?
Spanyolország,azon belül Barcelona mindenképpen,a többi jönne akkor,ha ott lennék.Már évek óta vágyom oda,talán nyáron eljutok. :D
Berlin a kedvencem,imádtam!Tetszett,hogy sokan beszéltek angolul,mindenhol kb.Nagyon tetszett a Reichstag,a berlini fal és az állatkert meg az egész város feelingje.Visszamennék! :)
Attól függ, mikor. Ha pár napon belül "kell" elutazni, akkor olyan helyre mennék, ahova olcsó (vagy legalábbis megfizethető) a vonat vagy a busz. Pl Csehország, Horvátország, Ausztria, Lengyelország. De ha van időm repjegyet foglalni, akkor Belgium, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország.
Ezeket azért írtam, mert ezekre a helyekre olcsó eljutni. Amúgy, ha a pénzt nem nézzük, akkor én Törökországba, Portugáliába, Spanyolba, Olaszba, Szlovéniába, vagy a Balkánra mennék (leginkább Albánia, Montenegro, Macedonia).
Néhány nap nálam városnézést jelent, nem vízparti nyaralást. Az út tervezése attól nagyban függ, h. ki kérdezi (hány éves, milyen fizikai kondícióban van, mi érdekli, mekkora a pénztárcája), és mikor szeretne/ tud utazni.
Nyáron klasszak az északi(bb), magasabban fekvő települések, kellemes városnézős idő van. Pl. áprilistól szeptemberig: Skandinávia, Anglia, Skócia, Írország, Németország, Ausztria, Csehország, Szt.Pétervár.
Tavassal + ősszel (mivel nyáron 'odakozmál' az ember a flaszterre), a déli országok városai: Velence+Verona+Padova, Firenze, Róma, Nápoly (+Ercolaneo/Pompei/Amalfi/Sorrento/Positano), Barcelona, Athén, Madrid, Lisszabon, Portó, Andorra, Szófia, stb.
Én a héten Londonba megyek, ősszel Párizsban voltam, tavasszal Stockholmban, előtte ősszel Bergamoban ill. Milánóban. Remélem, segítettem. Jó utat Nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!