Kezdőoldal » Utazás » Európa » Áprilisi indulással gyalogszer...

Áprilisi indulással gyalogszerrel szeretnék bejárni pár európai országot,7-8 hónapot szánok rá (aztán kitudja) sátor, hálózsák, illetve amit a természed ad, vagy némi munkáért cserébe ételt/szállást kapva képzelem el?!

Figyelt kérdés
Valakinek van érdemi véleménye vagy bármi tapasztalata ilyennel kapcsolatban? Vagy olyan aki belevágna esetleg szint úgy.

2017. jan. 14. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát én tuti nagy ostobaságnak tartom,főleg, hogy özönlenek a migránsok is, akár gond is lehet, de ha ezt nem is venném figyelembe azért az érdekelne, hogy mégis hogy oldanád meg a következőket?

- sok országban szigorúan tilos a vadkempingezés, vagyis nem sátorozhatsz ott ahol akarsz.

- fürdés? napi tisztálkodás? Mert ha büdös vagy akkor alkalmi melót sem kapsz.

- evés- ivás? Azért enni, inni kell, és hónapokig nem élhetsz vajas kenyéren

- csövesként fognak kezelni akkor mit teszel?

2017. jan. 14. 16:27
 2/4 A kérdező kommentje:
A migráns dolog az egyetlen amit én is "veszélyhelyzetnek" titulálok.De a többi szerintem megoldható, előre megtervezve az utat ,hol s miként mit lehet , az étel/ital pedig ingyen munkával lehetséges és még szállást is kaphatok, 2011ben körbejártam Angliát majdnem teljes egészében, ami könnyebb dolog volt mert kint élnek a barátaim/családom is és volt utitársam akkor de valahogy minden nehézség ellenére is élveztem minden percét. De nagyon vonz maga az hogy több országon át gyalog egymagam vagy utitársal.
2017. jan. 14. 16:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Régen nyaranta többször is kitekertem Győrből Bécsbe a Duna menti kerékpárúton. Nem szoktam sátrat vinni, de még kemping matracot sem. Élelmet itthonról szoktam vinni. Persze a kártyámon volt elég pénz a váratlan esetekre. De akkor még nem volt migráns áradat. Aludtam már hajón, ami a Duna partjára volt kihelyezve. Vagy építkezésen egyik helyiségben, akkor éppen volt nálam matrac. Vagy padon, illetve a nudista strand egyik betonozott részén. A lényeg hogy éjjel ne legyek a járőröző rendőrök szeme előtt például a város közepén, hisz óránként felkeltenének igazoltatni.

Az életben ki akarom próbálni a fémdetektoros aranyrög keresést is az ismert aranymezőkön, ahol csinálják ezt nyugdíjasok. És a kezdet, a próba nem lakóautóval történne hanem sátorral.

Először "bemelegítésképpen" egyik közeli nyugati városba mész. Majd jöhet a nagyobb út bárhova. Az első úton derül ki minden, például hogy mit kell pakolnod, milyen cipőt javasolt húznod, stb. Vagy az is hogy szótárt vigyél vagy transzlátort, vagy az hogy viszel-e egy tenyérnyi napelemet mobilt tölteni, stb. Amúgy nem szükséges túlpakolnia magát az embernek. Szoktam látni olyan bicikliseket akik talán 100 kilót is felpakoltak, ami csak hátrány az úton. Rólam Bécsben el sem szokták hinni hogy Magyarországról tekertem ki, mert nem voltam felpakolva mikrosütővel, automata mosógéppel :)) és hasonlókkal amikkel a turisták túl szokták pakolni magukat.

2017. jan. 14. 16:54
 4/4 anonim válasza:

Nagyon tetszik ez az ötlet 😄

Egyszer én is belevágok egy ilyenbe.

2017. jan. 15. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!