Kezdőoldal » Utazás » Európa » Zakynthos vagy Korfu?

Zakynthos vagy Korfu?

Figyelt kérdés

2017. jan. 12. 09:53
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Paradicsomos kelkáposztafőzelék vagy gulyásleves?
2017. jan. 12. 10:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem normális választ nem fogsz kapni.:) Vagy nagyon ritka, ha valaki itt nem köt bele a kérdezőbe. Én nem jártam még egyik helyen sem, viszont mielőtt elutazok valahová, rengeteg képet és infót gyűjtök róla. A képek pl. ha két hely közül próbálsz választani, jók arra, hogy a látvány alapján eldöntsd, melyikhez húz inkább a szíved. A netes fórumokon pedig infókat is szépen lehet gyűjteni arról, hogy milyen az adott hely hangulata, milyenek a programlehetőségek, milyenek az ételek, az árak stb. És akkor így már jobban tudsz dönteni. Sok szempont van, ami alapján meghozzuk a döntést, hogy hová utazzunk. És itt most ugye mi nem tudjuk mire gondolsz a két helyet illetően, mindenkinek más a prioritása. Van aki elmegy nyaralni, és 2 hétig csak fekszik a tengerparton, míg van, aki csak 1 napot fekszik, az összes többi napot a környék felfedezésével tölti (mint én:D). Én választok emiatt az alapján, hogy mennyi látnivaló van a környéken, túraútvonalak stb. illetve én ha már utazást tervezek eleve azzal kezdem, hogy a célországban hol van világörökségi rész, mert azokból minél többet szeretnék az életem során megnézni.:D Szóval összetett a döntés.:D
2017. jan. 12. 11:59
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Korfun mar jartam, mindenkeppen tudom ajanlani, nagyon valtozatos sziget megannyi szorakozas/kikapcsolodas lehetoseggel. Zakynthoson meg nem jartam, de ezen a szigeten talalhato egy strand, ami gyarkorlatilag barmilyen vilagtoplistan megtalalhato, szoval rossz nem lehet.
2017. jan. 12. 21:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Mind a két helyen jártam, nekem Zakynthos. Korfu szép, de annyira nem jött be, hogy visszavágynék. Kinek mi.
2017. jan. 13. 09:08
 5/10 Tankcsara válasza:
100%
Korfu gyönyörű.Egy szigettúrát érdemes megejteni.Jó a buszos is,de bérelhetsz autót,úgy nem vagy idö
2017. jan. 18. 07:35
 6/10 Tankcsara válasza:
Időhöz kötve.Egyesek szerint Korfut nem elég egyszer látni.Zakynthos valamivel kisebb sziget,délebbre is fekszik.A nyár elég forró.Mi szeptemberben voltunk és ritka ,de óriási vihar volt.Így elmaradt a Navaggio öböl kirándulása.Csak felülről a kilátóból láttuk.Korodtól függ hogy mit választasz.Ami Korfun Sidari,az Zakynthoson Zante.Mind a kettő bulis hely tele angolokkal.Szóval látnivaló van bőven.Érdemes önellátós apartmant választani így jobban ráveszed magad hogy jobban felfedezd és megismerd a közvetlen környezeted.
2017. jan. 18. 07:51
 7/10 Iridium válasza:

Nagyban függ attól, hogy mivel is szeretnéd elfoglalni magad amíg a szigeten tartózkodsz, illetve, hogy milyen utazási módot választasz a megközelítésre.

Buszos kirándulás esetén még Korfut sem ajánlanám, nem hogy Zakyntost. Legalább is nekem sok volt 1400 km Korfuig. Nem összetévesztendő a nyugatra lévő 1400 km-vel. Szerbia és Makedoniai útviszonyok nem éppen Autobahn, persze ki lehet bírni. Korfun voltam kétszer is, a Görög szárazföldön meg sokszor. Én a menős és fürdős fajta vagyok, de Korfun a fürdéseink igen körülményesek voltak. Ott nincs az, hogy elindulsz és majd megállsz ha látsz valami szép partszakaszt, mert sokáig nem fogsz. Ha látsz is, megállni nem tudsz. Meredek part sziklákkal. Két évvel ez előtt Paleokastritsánál julis végén 19 fokos volt a víz. Azt hittem rosszul látom az órát. De ha még rosszul is láttam volna, a bőrömön az érzés arról árulkodott, hogy még sincs baj a szememmel. A szárazföldön 27-30 fokos tenger, rengeteg beach és olcsóbb is mint a szigetek.

Ha repülővel mennél akkor meg a kettő közül inkább Rodosz. :D

Oda még vissza fogok menni. Zakynthosról nem tudok nyilatkozni.

2017. jan. 18. 21:34
 8/10 anonim válasza:

Èn Zakynthost ajànlom.Jàrtam is ott 10 napot gyönyörű volt.Hajó turàra kötelező menni ha oda mèsz nyaralni.Dimitris èttermet a szigey fő vàrosàban talàlható velünk nagyon kedvesek voltak 2015 ben.Idèn kefalóniàra megyünk az is nagyon szèp helynek mutassa.Ha akarsz többet Zakyról irj privàtban.

Üdv!

2017. jan. 23. 20:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Ár-érték arányban Magyarországról Rodosz verhetetlen. Garantáltan 0mm csapadék egész nyáron, kellő számú látnivaló, jó árak, nincs tömegnyomor, szép strandok, különösen a déli parton.
2017. jan. 26. 08:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásokat:) Zakynthoson belül melyik helyen érdemes hajót bérelni? Ár-érték arányban melyik a megfelelő?
2017. jan. 26. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!