Milyen az elet most Ausztriaban?
Mi is UK-ból költöztünk Bècsbe 2 éve. 😊
A dologhoz pont ugyanaz kell mint UK-ban, azaz egy szál igazolvánnyal rendben vagy.
Bankszámlához nem kell meldezettel, magyar címmel is tudsz nyitni, de ha van az csak jó.
A lakás bèrlès kicsit bonyolultabb, oda szinte mindenki munkaviszony igazolást kèr, de ez èrthető is. A legtöbb lakás meg províziós, ez 1-2 havi bèrleti díj.
Amit jó elintézni az az adó visszaigènylès UK'ból, ezt az angol bankszámlára utálják, azt nem èrdemes addig megszüntetni, főleg ha ingyenes a számlavezetès.
Elso valaszolo: Kepzeld tudom, hogy mi az az EU, benne elek, okoskodasra nincsen szuksegem.
Masodik valaszolo: Koszonom a segitseget. Amugy sokban kulonbozik a ket orszag? Merre laktatok az UK-ban? Nehez volt atallni a nemet nyelvre? Miert koltoztetek el?
Londonból 3 év után.
Ég és föld a különbség, Bécs javára. Igazából nulla honvágyam van, teljesen olyan a város és az emberek mint otthon, a kaja tök ugyanaz, simán az osztrák konyha része a pörkölt, húsleves, tojásos nokedli és társai-köszönhető a Monarchiának amikor átvettèk az èteleinket.
A lakhatás fènyèvekkel jobb, nem csak olcsóbb, hanem a lakások minősége is. Van szigetelés, dupla ablak, jó fűtés és nem külön van a hideg-meleg csap. 😊
Télen tél van, nyáron nyár. A világ egyik legszebb természeti adottságával megállított ország, csodás hegyekkel.
A nèmet nekem sopronikènt nem volt gond, nálunk már otthon sem nagyon tudsz elhelyezkedni német nèlkül, főleg nem a vendèglátásban, amiben én is dolgozok.
Ami nincs, az az UK-ben alkalmazott "zero hour contract", itt az full törvénytelen, védve vannak a munkavállalók az AK által, ami egy jól működő munkaügyi vèdelem. Ami van, 13-14 havi fizetés, éves 5 hét fizetett szabi.
Szóval nekem első perctől egy felüdülès, főleg UK után.
Ha pedig haza akarok ugrani akkor 1 óra vonattal, most is épp úton vagyok vissza Bècsbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!