Mennyibe kerül az élet Ausztriában, (albérlet 4 főnek, rezsi, kaja, szórakozás, utazgatás)?
Elsősorban azok válaszát várom, akik kint élnek, van tapasztalatuk és nem ettől-attól hallották, hogy mi mennyi.
Arra vagyok kíváncsi tulajdonképpen, hogy egy 4 fős családnak átlagosan mekkora havi bevételre van szüksége a normál megélhetéshez.
Válaszokat köszönöm.
"Nem sokkal drágább , sőt van ami olcsóbb kint "
Minden drágább! Bár a fizetések is jobbak. Ne ferdítsünk már, mert Ausztria minden, csak nem olcsó! A hús, zöldség, gyümölcsök, sajtok, halak jóval drágábbak, igaz a minőség is más.
Mi 2-en vagyunk a barátnőmmel, én 1600-at, ő 1300-at keres nettó. Összbevételünk tehát 2900 €. (Bécsben élünk.)
Kiadásaink havi bontásban:
Lakás rezsivel: 850 €
Bevásárlás: 350-400 €
Kocsi fenntartás: 200-220 €
Szórakozás: 150-180 €
Összesen 1500- 1700 között költünk megélhetésre, a többit félrerakjuk, abból utazgatunk, és ebből jut váratlan kiadásokra is.
Nektek a lakás lesz a legnagyobb kiadás, mert 4 főnek egy 4 szobás lakást adnak ki, amik nem olcsóak.
azért van pár dolog ami olcsóbb itt mint otthon...
az albérlet árakban nagy szórás van, ha nem bécsben akarsz lakni akkor olcsóbb, az se mind1 mennyi idősek a gyerekek, szerintem be lehet férni bőven a 3000 euros összeg alá is
"Nektek a lakás lesz a legnagyobb kiadás, mert 4 főnek egy 4 szobás lakást adnak ki, amik nem olcsóak."
ez netto hülyeség, törökök 10en laknak 1 szobában
hol van erről valami írásos doku, muti meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!