Tényleg olcsóbb, ha saját magunk szervezzük az utazást, mintha egy utazási iroda csoportjához csatlakoznánk?
egy ország útikönyve ezt írja: Olcsóbb, ha mi tervezzük meg saját városnéző programunkat, mint ha egy drága szervezett túra idegenvezetőjére bíznánk magunkat.
Ez igaz? Eleve nem olcsó maga a kijutás, illetve a szállás sem. Tehát nem tudom elképzelni, hogy egy szervezett út ennyivel drágább lenne, mintha magunk mennénk ki. Nincs sok tapasztalatom utazás terén, ezért kérdezem.
Amíg megfelelő élettapasztalat nélkül pusztán csak filozofáltam, addig én is olyan téves következtetésekre jutottam mint Marcello Gandini.
Aztán 20 évvel ezelőtt csináltam egy internetkávézót és kértem a Coca-Cola képviseletet, hogy helyezzen el egy kólaautomatát az üzletemben. Na, a szerződéskötéskor leesett az állam. Akkoriban a TESCO-ban 60 forintért lehetett kapni a dobozos Coke-ot. Nekem a gyártó 90 forintért adta, és 100 forintért kellett adjam, hogy az automata villanyszámlája is kijöjjön. Kérdeztem miért 90 forintért adja nekem, amikor a TESCO-ban 60. Azt mondta azért, mert a TESCO nem 500 darabot vásárol tőle, hanem 2 kamionnyit, és tud mennyiségi kedvezményt adni neki.
Elnézést a hosszas bevezetőért, de valószínűleg egy utazási iroda, aki nem egy-két emberre, hanem egy busznyi utasra rendszeresen vásárol szállást és étkezési ellátást, stb, az nagy valószínűséggel olyan mértékű kedvezményeket kap, hogy a saját hasznát is beszámítva, még így is olcsóbban tudja az ügyfeleinek továbbadni a szolgáltatásokat, mintha azok egyénileg vásárolnák meg a helyszínen listaáron!
Ha több napra mész népszerű helyszínre, akkor valamikor olcsóbb az utazási iroda. Nézd meg pl. ezt: [link]
Ez nagyon olcsó, egyénileg soha nem szervezel ilyen ennyiért.
Egyébként ha várost nézni mész 2-3 napra, akkor a legolcsóbb az Airbnb, és fapados repülés, pl. WizzAir.
"Elnézést a hosszas bevezetőért, de valószínűleg egy utazási iroda, aki nem egy-két emberre, hanem egy busznyi utasra rendszeresen vásárol szállást és étkezési ellátást, stb, az nagy valószínűséggel olyan mértékű kedvezményeket kap, hogy a saját hasznát is beszámítva, még így is olcsóbban tudja az ügyfeleinek továbbadni a szolgáltatásokat, mintha azok egyénileg vásárolnák meg a helyszínen listaáron!"
Nos, látszik, hogy te sem szerveztél még utat magadnak soha...
Először is: az utazás nem Coca Cola. Nem "védett márka" és nemcsak egyféleképpen lehet megszervezni. Előfordulhat, hogy ha fogok MINDENT, amit az utazási iroda kínál, és azt foglalom külön magamnak, akkor nem olcsóbb. Viszont! A legtöbb ember nem ragaszkodik az utazási iroda partnereihez, ha ő maga választ. Én egyszer konkrétan bementem, amerikai utat foglalni. Összeállították az ajánlatukat: leesett az állam. Majd hazajöttem, és kihoztam magamnak a FELÉBŐL. Miért? Mert ők kizárólag a partnereik ajánlatait látják. Én ennél jóval többet a booking.com-on. A repülőket mondjuk ugyanazokat, ugyanakkor én rugalmasabb voltam időpontban is, mert nem voltam az ő pár szállodájuk szabad kapacitásához kötve.
Utazási iroda nem foglal hostelt - nekem tökéletesen megfelelt az is. Az utazási iroda nem fogja napokig nézegetni a belföldi spanyol vagy olasz vonatjáratokat, amíg ki nem fogja a 8 eurós kedvezményest, hanem megveszi neked 30-ért. (Másik utamból példa, persze végül magamnak foglaltam a kedvezményest.)
Ezek csak példák. Ergo lehet, hogy luxusutat nem hoz ki az ember olcsóbban, ezt nem tudom. De egy normális utat simán. Csak türelmesnek kell lenni, tájékozódni kell, és oda kell figyelni.
" Az utazási iroda nem fogja napokig nézegetni a belföldi spanyol vagy olasz vonatjáratokat, amíg ki nem fogja a 8 eurós kedvezményest, hanem megveszi neked 30-ért."
Persze, ha ennyire rugalmas lesz, mehetnél biciklivel is, az még olcsóbb, januárban az olasz tengerparthoz, és vadkempingezhetsz egy sátorral. Így tényleg rohadt olcsón kijössz.
"Persze, ha ennyire rugalmas lesz, mehetnél biciklivel is, az még olcsóbb, januárban az olasz tengerparthoz, és vadkempingezhetsz egy sátorral. Így tényleg rohadt olcsón kijössz."
Ez annyira buta megnyilvánulás volt, hogy talán jobb lenne nem is válaszra méltatni. Azon kívül, hogy demonstrálni akartad a tudatlanságodat, volt más terved is ezzel a megjegyzéssel?
Csak mert - ha vennéd a fáradságot, és te is utánanéznél a dolgoknak - rájöhetnél, hogy kvázi minden napra vannak olcsó jegyek, ha épp szerencsésen sikerül elkapnod. Nem kell januárban biciklivel menni a tengerpartra, te szerencsétlen!
Te szerencsétlen... ugyan keress már 6 éjszaka szállást 3 csillagos szállodába + leutazást (nem biciklivel) 39.900-ért Sziciliába.
Majd ha megmutatod,hogy tudsz ennél jobbat (olcsóbbat) akkor legyél ilyen nagy okos... mert most ugyanis ennyiért mehetsz utazási irodával.. Te nagyeszű...
Ez nagyon függ az igenyektöl.
A szervezett utnak az az elönye, hogy nem igazan kell massal foglalkoznod, mint befizetni, összepakolni es odaerkezni idöben.
Mivel imadok motorozni, baratnömmel magunk szervezzük a nyaralasainkat. Altalaban nem szoktunk többet, mint megnezni, mit szeretnenk mindenkeppen megnezni es azoknak a nyitvatartasat (egyes orszagokban jellemzö a szünnap vagy korai zaridök hetköznap) es elindulunk. Ha utközben valahol megtetszik valami, megallunk, akar ejszakara is. Szallast booking.com-on nezek aznap, ahol eppen vagyunk. Kesö delutan vannak altalaban arengedmenyek is. Ut elött elhatarozzuk, mennyit tudunk max raszanni es azt visszük magunkkal. Eddig meg csak 1x fordult elö, hogy bankomatbol meg le kellett volna venni.
Voltunk mar baratokkal is, öket nagyon stresszelte az a bizonytalansag, hogy mikor merre megyünk, pontosan mennyibe fog ez kerülni stb. Nekünk meg pont ez a kikapcsolodas, hogy nincsen elöre eltervezve szinte semmi. Ez nagyon függ attol, hogy neked mit jelent a szabadsag/üdüles meg persze attol is, hogy vannak e mar gyerekek. Ket fö szamara azert szinte mindenhol lehet talalni valamit es szerencsere meg nem került ra sor, de ejjel, szakado esöben akar egy benzinkuton is ejszakaznank.
Hogy erdemben valaszoljak a kerdesedre is: En ugy gondolom, olcsobban jövünk ki. Jo helyeken eszünk, sok nevezetesseget es erdekesseget megnezünk (erdemes a helybelieket kerdezni). Es mivel motoron eleve korlatolt a hely, nem veszünk felesleges kacatokat utunk soran. Ahogyan latom a reklamokat/hirdeteseket, nem tünnek olcsobbnak a szervezett utak.
Kérdező!
Itt vannak akik zsigerből utálják az utazási irodákat, velük nem érdemes foglalkozni.
Ők csak a lehúzós irodák ajánlatait látják, amiknél nem nehéz olcsóbban kihozni egy utat.
De az internet világában könnyen rá lehet találni korrekt ajánlatokra is, pl. kis létszámú, kis forgalmú vidéki irodák kínálatában.
Jómagam a fél világot bejártam, és a mai napig találok meglepően olcsó, utazási iroda által hirdetett utat.
Az ember mindig mérlegel, összehasonlít és számol.
Inkább a távolabbi, drágább repülős utakon lehet spórolni, ha kicsit is ügyes az ember.
A közelieken nem lehet és nem is érdemes, ha pl. annyira olcsó mint ez az általad belinkelt adventi út is ami 3.500 Ft-ért már kapható.
Ennyiért max. az autópálya matricát veszem meg, és akkor még el sem indultam az autóval.
Tehát számolj és mérlegelj mindig mielőtt döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!