Skóciában kell vezetnem, szerintetek milyen autót béreljek ha még csak pár éve van jogsim?
Pár napra megyünk és sajnos rám került a vezetés, viszont eddig én csak 2 fajta kézi váltós autót vezettem így az elmúlt években.
Arra gondoltam automata váltós kell mindenképp.
Ezekből tudok választani:
Ford mondeo/fiesta/focus
hyundai i30
volskwagen passat
" még egy profi magyar autósnak is minimum kórházat és anyagi csődöt jelent"
Miért is? Miért írsz ilyen hülyeséget?
10 perc vezetés után már nincs semmi gond, főleg ha a kocsit Skóciában bérli a kérdező. Ha mégsem, akkor annyival másabb, hogy előzésnél az anyósülésben ülő utas navigál. Én alig 1 éves jogsival vezetek Angliában, és amikor Magyarországra megyünk kocsival akkor sem gond a vezetés. Legfeljebb nem előzök ha nincs navigáló utasom.
Kedves kérdező. Ha kin Skóciában bérelsz kocsit, akkor olyan kocsit bérelj ami olcsóbb. Mindegy milyen típusú az autó. Mivel kint nem olcsó a bérlés, és a biztosítás, így az olcsóbbat szokták bérelni. Automata váltós az jó, mert a közlekedés eléggé pocsék.
"Ez még egy profi magyar autósnak is minimum kórházat és anyagi csődöt jelent."
Ilyen mondatok leírása közben gondolkodsz amúgy?
Az automatával legalább nem nyitsz ajtót minden kapcsolásnál.
Saját tapasztalatok:
Autópályán semmi gond, mész a falkával, nagyjából kezelhető.
De ha letérsz, a következőkkel kell számolnod:
Állandóan padkázni fogsz.
A körforgalomba rosszul akarsz behajtani.
A mellékutakon állandóan a jobb oldal felé akarsz menni.
Nem is beszélve a Jobbra nagy ívben-balra kis ívben bekanyarodás problémájáról.
Egyébként az, hogy a "normális" oldalon vezetve is viszonylag kevés gyakorlatod van, talán megkönnyíti az átállást.
Hülyén hangzik de a mellettem ülőnek kikötöttem: "Én vezetek, te meg állandóan mondd az otthon megszokottnak az ellenkezőjét, mint egy oktató a kresz tanfolyamon."
Köszi a válaszokat!
November elején megyünk, majd megírom hogy minden rendben ment-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!