Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van itt valaki, aki megmászta...

Van itt valaki, aki megmászta a Triglav-csúcsot Szlovéniában?

Figyelt kérdés
Légyszi, osszátok meg tapasztalataitokat, milyen felszerelés szükséges elengedhetetlenül, illetve mennyire megterhelő azok számára, akiknek nincs sok tapasztalatuk a hegymászással? Az is érdekelne, mennyire drága Szlovéniában a szállás. Mit érdemes még meglátogatni az országban? Minden hasznos észrevételnek örülni fogok! :)

2016. szept. 4. 21:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

'mennyire megterhelő azok számára, akiknek nincs sok tapasztalatuk a hegymászással?'

Eszedbe se jusson, 3000 meter koruli hegyre kezdokent NEM megy normalis ember, hacsak nincsenek ongyilkossagi hajlamai. Ha ezt a kerdest itt kell feltenned, akkor ne indulj neki, mert tenyleg ottmaradhatsz.

A szallasokrol a booking.com-on lehet tajekozodni. Attol fuggoen hogy mikor akarsz menni nyilvan valtoznak az arak - telen, siszezonban a hegyi szallasok nyilvan dragabbak, nyaron meg a tenger mellettiek. A latnivalokrol: minden attol fugg mennyi idod van ra, es mennyi penzed.

Tele van az orszag szebbnel szebb hegyekkel, barlangokkal, es meg is kerik az arat rendesen mindennek. Csak egy pelda: Bled-i to kozepen van egy sziget, templommal (es kb. nincs is mas rajta). Nagyon szep, meg minden, de 14 EUR fejenkent a hajo, ami atvisz. A Postojna-i barlang, ami tenyleg egyedulallo, fejenkent 24 EUR.

2016. szept. 4. 22:19
 2/11 anonim ***** válasza:

Mindenképp tapasztalt mászókkal menj, akik voltak már fent és ismerik a terepet. Ha nem ismersz ilyet akkor ott vannak a szervezett túrák, pl ez:

[link]

2016. szept. 5. 00:17
 3/11 Johnny Bravo ***** válasza:

Szia!A kerdesed alapjan semmi tapasztalatod nincs a magashegyi maszassal kapcsolatban ami nem gond,mert nyilvan nem mindenki ugy születik,viszont így akkor tudjad:

-a Triglav megmászása nem egy délutáni könnyed séta,főleg teljesen tapasztalatlanul!

-gyakorlatilag minden iránybol megmaszhato(eszak-del-kelet-nyugat)viszont arra készülj hogy nagyon gyilkos mindegyik útvonal(foleg az eszaki)ha nem vagy hozzászokva az ilyenhez!

-mindegy melyik iranybol mesz keszulj hogy egy nap alatt semmi keppen sem fogod tudni megmaszni

-kőkeményen követeli a hegy a megfelelő felszerelést

Stb stb........

Egyebkent barmire kivancsi vagy irj nyugodtan,ugy ismerem szloveniat mint a tenyeremet,nem hiszem hogy lesz olyan kerdesed amire nem tudok valaszolni!

2016. szept. 5. 08:13
 4/11 anonim ***** válasza:
17%

Itt sokan fogalomzavarban szenvednek, 3000m maximum egy kis bucka ha nem technikai maszas de smmikepp nem magashegyi maszas. 3000 m-n meg az AMS sem jon szamitasba.

Ha tudsz tajekozodni megfeleloen akkor menj batran.

2016. szept. 5. 09:54
 5/11 hollófernyiges ***** válasza:
Szeptember van, jó eséllyel már hó van a Triglavon, én is azt mondom, hogy tapasztalat/felszerelés (hágóvas) nélkül ne menj egyedül.
2016. szept. 5. 15:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Szeptember van, jó eséllyel már hó van a Triglavon..."

Alig több mint egy hete voltam a Säulecken (3086 m), ami kb. kétszáz méterrel magasabb a Triglavnál, a csúcson egy deka hó nem volt. Persze kisebb hófoltok vannak ilyenkor is a hegyeken, de csak az árnyékos részeken. Ha kitart a jó idő, szeptember végéig is hómentesek lehetnek a hasonló magasságú csúcsok.

Kérdező: A Triglav valóban nem kezdőknek való. Ha még nem voltál, és nincsenek tapasztaltabb társaid, fizess be egy profi túravezető által vezetett túrára (mint amilyet kettes is linkelt).

A tavalyi túránkról egy rövidebb videó:

https://www.youtube.com/watch?v=xNppcrQk0QE

Itt a leghosszabb hozzászólásban találsz még hasznos infókat.

...és egy hosszabb:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4tApYFfKA4

A túra után Stara Fužina-ban aludtunk még egy éjszakát. Érdemes megnézni a Bohinji és a Bledi-tó környékét, szép vidék.

2016. szept. 5. 22:19
 7/11 anonim ***** válasza:
6#, de komoly! Nemrég gondolkodtam egy Triglav mászáson és pont a te videóidat nèztem! 😊
2016. szept. 6. 00:27
 8/11 hollófernyiges ***** válasza:
Pár éve szeptember közepén voltam a Triglavon és már a menedékház környéke is teljesen be volt havazva. Időjárásfüggő, de benne van a pakliban.
2016. szept. 6. 09:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

7#: Ezek nem az én videóim, hanem egy túratársaméi, én csak felbukkanok rajtuk itt-ott.

Az biztos, hogy érdemes figyelni az időjárás-előrejelzést, pl. itt:

[link]

ill. itt:

[link]

...és csak akkor elindulni, ha napokig tiszta időt mutat. Viharban nem jó a hegyen lenni, főleg a bedrótozott szakaszokon, ami gyakorlatilag villámhárítóként funkcionál egy-egy zivatar esetén.

2016. szept. 6. 22:16
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Egyedül persze eszemben sincs nekivágni, annál óvatosabb vagyok. Abban bízok, hogy az állóképességem megvan hozzá, viszont nem tudom, mennyire technikás. Van, aki szerint sisak és minőségi túrabakancs elegendő, más források szerint hegymászó beülő nélkül egyik útvonal sem ajánlott... na meg hágóvas.
2016. szept. 8. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!