Szerintetek ez normális dolog? Elmennétek a helyemben? Vagy mit csináltatok volna?
Olaszországba utaztunk volna holnap reggel Lufthansa géppel.Egy sulis program miatt mentünk volna 3 tanár és 5 gyerek. Délután 4 kor hív az angoltanárom hogy törölték az összes Lufthansa láratot,tehát nem megyünk. este 6 kor hív hogy mégis megy a repülő,muszály elmenni mert különben fél milliót bukunk rajta. de 5 ből 3 gyerek nem akar menni köztük én is. rossz előérzetem van nem szeretnék porfelhőbe kavarodni. hallottuk a hírekben hogy újabb felhő érkezik Magyarország légterébe,és nem akarunk kockáztatni.Az egyik kísérőnket sem engedte el a felesége.:) de a tanárnőm hajthatatlan,aztmondta hogy 2 gyerekkel is elmegy ha kell. Szerintetek érdemes ennyire erőltetni ezt az egészet? Nekem nagyon rossz előérzetem van ezzel az egésszel kapcsolatban,arról nem is beszélve hogy az egész napom izgulással telt a szüleim idegesek lettek volna egy hétig hogy haza tudok-e jönni egyátalán a légtérzárak miatt vagy kinntrekedek Palermóban...
17/L
A porfelhő nem állítja le a gépet!
Sokszor észre sem veszik a pilóták, annyira ritka.
Elkezdi faragni a légcsavarokat és (ha nagyon sűrű, akkor az ablakokat is), mint egy homokfúvás.
Csak ha hosszú ideig repül a gép benne nagy sebességgel, akkor lehet gond: meggyengül a légcsavar és opálos lesz a pilótafülke első ablaka.
A tévéből látod, hgoy mekkora a káosz. Ne haragudj, de én csak röhögni szoktam az ilyen tévében leadott híreken. Angliában, Londonban élek és sokszor mondjanak az ismerősök hajmeresztő híreket, amik állítólag itt vannak. Én már fogom a hasam a röhögéstől. Most is azt hallottam, hogy, otthon azt mondják a hírekben, hogy itt, nálunk tiszta hamu minden... muhahhhaha! Gyönyörűen süt a nap hétágra és semmi közünk a vulkánhoz.
Na mindegy, ennek sok köze nincs Palermóhoz, de én csak azt tudom mondani, amit mások. Ne vegyél mindent készpénznek. Ha felszabadították a légtereket, akkor annak oka van, még ráadásul az, hogy nem kockázatos repülni. Ha mégis megint jönne egy újabb adag kitörés, akkor legfeljebb megint lezárják, mint ahogy az előző napokban lezárták. Amúgy meg, mint ahogy már mások is írták, ha ez megtörténne legfeljebb hazajöttök busszal. kb 10 órás, vagy kevesebb út Palero Mo-tól.
Szerintem sem kell ezt túlaggódni. Nyilván hogyha úgy gondolják veszélyes lenne a repülés, akkor nem indítják el a gépet, ahogy elmondásod szerint tették is. Ha nem muszáj nem fogják emberek százainak kockáztatni az életét, márpedig nem muszáj sőt...! Én inkább amiatt aggódnék, hogy nem tudok hazajutni, mert pl nem lenne nálam elég pénz vagy bármi, hogy vonattal jöjjek a légtérzárások miatt. De mivel te nem a saját pénzedből mész, ezért ettől sem kell tartanod, haza juttatnának titeket! Ez egy hatalmas lehetőség, én megcsókolnám a tanár lábat, ha engem választana ki egy ilyen útra, és még ki is fizetnék!
Az utolsó elgondolkodtató kérdés: Mi arra a biztosíték, hogy májusra (ami mindjárt itt van) "elhallgat" a vulkán, és elszáll minden por?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!