Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátországba mennénk nyaraln...

Horvátországba mennénk nyaralni, de nem foglaltunk szállást, volt már valaki aki így utazott ki?

Figyelt kérdés

Szívesen venném a személyes tapasztalataitok megosztását. Családi nyaralást tervezünk 3 gyerekkel, minden pénz számít, keressük a legolcsóbb megoldásokat. A neten nagyon szélsőséges árak vannak, nem tudom, melyik behúzgálás, melyik nem. Egy ismerősöm mesélte, ők Bulgáriában voltak úgy, hogy kimentek kocsival, és a helyszínen kerestek olcsó magánszállást, két kézzel kapkodtak utánuk.

Ezen felbátorodva mi is ezt tervezzük, csak az úticél minél közelebbi, Horvátország északi része, Krk sziget környéke.

Volt-e valaki így nyaralni, hogy nem foglalt le előre szállást, hanem kint keresett, ha igen, hol és mennyiért? Mire figyeljünk oda? Köszönöm előre is az információkat.

2016. aug. 15. 19:58
1 2
 11/19 anonim válasza:
93%
Nálunk anyukámék döntöttek egyik nap úgy, hogy menjünk hirtelen Horvátországba. Én gimnazista voltam, plusz van egy bátyám. Csak én beszéltem idegen nyelvet, rám hagyatkoztak. Én tartottam a dologtól, hogy nincs szállásunk, de pár órán belül végül találtunk egyet. Oda többször visszajártunk. Ez Krk sziget előtti települések egyike volt. Aztán pár évre rá tovább merészkedtünk, egészen Zadarig. Ott már nehezebb volt szállást találni, de a szomszédok, meg egymás ismerősei elkalauzoltak minket egy újabb szabad szállásig. Az egy kisebb ház volt, nem messze a központtól. Az volt a legjobb! A szállásadó egyik nap csak úgy még halat is sütött nekünk a kertben! Akinek épp van szabad szállása, az örülni fog nektek! S ilyen magánszállásokat nem igen találni a neten! Keresni kell. Érjetek oda még reggel, hogy időben találjatok szállást a gyerekekkel. Nem lehetetlen! Bár amit most írtam, az 7-8 éve volt. Nem tudom mennyi minden változott azóta.
2016. aug. 16. 15:42
 12/19 anonim válasza:
45%
Ha Zadarig mentek, meg tudom adni a hapsi telefonszámát! Egy szép kis kertes házat ad ki, korrekt az egész! A tesóm írta fel egyszer a nevét, telefonszámát, szerintem még megvan otthon! Írj privát üzenetet, ha érdekel! 3 kisebb szoba, egy fürdő és egy nagyobb konyha-nappali.
2016. aug. 16. 15:53
 13/19 anonim ***** válasza:
93%
Mi is így indultunk Horvátországba 6-an, gondoltuk ha nem jön össze autóban alszunk amíg nem találunk valamit :D de szerencsére 1 óra keresgélés után találtunk egy szállást, jó áron és annyira aranyos volt az idős tulajdonos pár :) ezt követően még 3 évig folyamatosan hozzájuk jártunk (persze akkor már neten foglaltuk le)
2016. aug. 16. 20:40
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat. Mi is úgy tervezzük, hogy éjszaka indulunk, hogy a reggeli órákban érkezzünk meg, s szétnézünk.

Johnny Bravo: tudom, hogy ami másnak sikerült, nekem nem biztos, hogy fog, de az esélyeket latolgatjuk. Szövegértés kicsit nehézkes, azt írtam, egy éjszakát még a kocsiban is elalszik a család (volt már rá példa), nem szándékozunk több éjszakát eltölteni így. A teljes képhez hozzátartozik, hogy 5 fős családunk autója egy 7 személyes Ford Galaxy, ha két ülést kiveszünk, a többi lehajtható, kényelmesen lehet aludni is. Szóval köszönöm az aggodalmadat, de még mindig a feltett kérdésem az egyéni tapasztalatokra irányul, amiből információkat szerezhetek, tanulhatok, felkészülhetek az útra.

2016. aug. 16. 21:09
 15/19 anonim ***** válasza:
95%

Van sok tourist information iroda, sokszor bent az utazási irodákban.

Bementek és ott az igényeiteknek megfelelő szállást fognak ajánlani.

Nem kell aggódni, simán lehet szállást találni, nem kell házalni sem.

A sok paragépre meg ne hallgass.

2016. aug. 16. 23:11
 16/19 anonim ***** válasza:
26%

Először a segítséget kérő kisegér hangja:

" 3 gyerekkel,

minden pénz számít,

keressük a legolcsóbb megoldásokat"

Azután meg kitör a mindenkit kioktató házisárkány!

Amúgy ezt írtad: "Családi nyaralást tervezünk"

Nem tervezel te itt semmit(!), csak ész nélkül elindultok és ahogyan esik majd úgy puffan. Ráadásul úgy, hogy már vége is van lassan az augusztusnak és kezdődik az iskola. (Persze majd mindjárt megírod, hogy olyan okosak a gyerekek, hogy rájuk nem vonatkozik az iskolakezdés.)

Szóval így augusztus 17.-én még itt fórumozol, amit te "tervezésnek" nevezel.

Gratulálok.

Még pont egy hét van hátra az augusztusból...

...tervezgessél csak tovább!

(Szerencsétlen gyerekek.)

2016. aug. 17. 10:02
 17/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó: válaszra sem vagy méltó, csak provokálni akarsz, nincs értelme magyarázkodni neked. Elszomorít, hogy ilyen emberek is vannak.

A többieknek köszönöm, 20-án indulunk,27-28 körül érkezünk, majd megírom, hogy sikerült...

2016. aug. 17. 23:27
 18/19 anonim ***** válasza:
45%
Kellemes nyaralást :)
2016. aug. 17. 23:33
 19/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Nem nagyon volt időm írni szeptember elején, mert 3 gyerekkel iskolakezdés, meg minden, de megígértem, hát írok gyorsan.

Minden jól sikerült, végülis Krk szigetre mentünk, ahogy terveztük, a legelső helyen találtunk szállást, Malinskán egy tengerparti apartmanban. Szétnéztünk még egy-két helyen, voltunk Krk városban, Njvice, Opatija, Punat, és végül visszatértünk a legelső helyre, mert ez volt a legjobb számunkra. A lényeg, amit az egyik válaszoló írt is: minden városban van egy Tourist információs iroda, ahol segítenek, szálláslehetőség mindenütt volt, alkudni is lehetett. A mi esetünkben érdekes módon a magánszállásokon drágábban akartak nekünk szállást adni, mint a hivatalos helyeken, 60-70 eurót kértek egy napra, végül a Malinskán lévő 3 csillagos apartman ára ötünknek egy hétre 250 euro lett, igaz 360 euróval kezdték reggel, és miután visszatértünk lealkudtuk 250-re. Ha bármi egyéb részletre kíváncsi valaki megírom szívesen, a válaszolóknak meg köszönöm a jótanácsokat, amiket írtak.

2016. szept. 12. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!