Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátországba mennénk nyaraln...

Horvátországba mennénk nyaralni, de nem foglaltunk szállást, volt már valaki aki így utazott ki?

Figyelt kérdés

Szívesen venném a személyes tapasztalataitok megosztását. Családi nyaralást tervezünk 3 gyerekkel, minden pénz számít, keressük a legolcsóbb megoldásokat. A neten nagyon szélsőséges árak vannak, nem tudom, melyik behúzgálás, melyik nem. Egy ismerősöm mesélte, ők Bulgáriában voltak úgy, hogy kimentek kocsival, és a helyszínen kerestek olcsó magánszállást, két kézzel kapkodtak utánuk.

Ezen felbátorodva mi is ezt tervezzük, csak az úticél minél közelebbi, Horvátország északi része, Krk sziget környéke.

Volt-e valaki így nyaralni, hogy nem foglalt le előre szállást, hanem kint keresett, ha igen, hol és mennyiért? Mire figyeljünk oda? Köszönöm előre is az információkat.

2016. aug. 15. 19:58
1 2
 1/19 Johnny Bravo ***** válasza:
67%

Na igen hallottunk már nem egy ilyen urban legendet,hogy valaki kiment nyaralni kulfoldre minden fele foglalas nelkul,es aztan hirtelen mindenki őt akarta elszallasolni!

Ne legyenek illúzióid!Egy ilyen helyre mint a krk sziget,főleg igy főszezonba foglalas nelkul elindulni,foleg 3 gyerekkel maga a megtestesült felelőtlenség!

2016. aug. 15. 21:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekkel remelem, ezt te sem gondoltad komolyan. Kicsi raszant idovel remek, jo aru szallasokat lehet talalni, es akkor elkerulheto az is, hogy egy cirka 7-10 oras autout utan ott keringjetek korbe-korbe 3 ehes/unatkozo/siro/kiszallni akaro/furdeni akaro gyerekkel a nyakatokon este 7kor. Sajat eletedet bonyolitanad csak ezzel, leven hogy nem vagytok hatizsakos kirandulo par mar. Ez a megoldas kb. az ilyen utazoknak valo ahol kulonosebb igeny nincsen. Egy 3 gyerekes csaladtol ez csak szimpla felelotlenseg.
2016. aug. 15. 21:37
 3/19 anonim ***** válasza:
Ha egyedül mennél, vagy barátnővel/feleséggel azt mondanám hajrá, max buliztok este a kocsiban (annak is lehet egy feelingje), de 3 gyerekkel ezt megjátszani valóban felelőtlenség.
2016. aug. 15. 23:20
 4/19 lencsefőzelék ***** válasza:
96%
Nyugodtan elindulhattok, nem fogtok szállás nélkül maradni. Mi legutóbb Montenegróban voltunk így (igaz, csak ketten), de pár éve Horvátországban is jártunk, Dubrovnik mellett egy egész házat béreltünk ki 35 euróért (40-ről lealkudva) egy éjszakára. Igaz, az már aug. végén, szept. elején volt. A bácsika fent, egy szép kilátást adó hídon kínálgatta a szállást. Ilyet sok helyen tapasztaltam az Adriai-tenger mellett. Kint állnak táblákkal, papírokkal, és hirdetik a szállásokat. De a helyszínen is lehet keresgélni, és ha nem tetszik vagy drága, tovább kell állni. Így biztos nem veszel zsákbamacskát. A neten egyébként sincs fent minden szállás. Egy cimborám családdal volt Horvátországban, főszezonban, 3 vagy 4 gyerekkel. Simán kaptak szállást. Akinél nem volt szabad hely, hívta az ismerősét, akinél még volt. Rengetegen élnek ott ebből, és ha hosszabb időre maradsz, akkor még alkudni is tudsz.
2016. aug. 16. 00:53
 5/19 anonim ***** válasza:
95%

Voltunk igen.

Rovinjban. A városba ha beérünk, jobb kéz felől van egy kis bódé, ahol ilyennel foglalkoznak. Rögtön lett szállásunk, jó áron. Egy 1 szobás + nappalis , apartman, hatalmas erkéllyel.

Ismerősünk egyedül utazik és ő is így, vagy útszélen állóktól szerez szállást.

Amikor Omisba mentünk, ott elég sokan ültek kint táblával a kezükben, h van kiadó szobájuk. Ez mondjuk utószezonban volt, szeptember első hetében.

2016. aug. 16. 10:42
 6/19 anonim ***** válasza:
61%

"Egy ismerősöm mesélte, ők Bulgáriában voltak...két kézzel kapkodtak utánuk.

Ezen felbátorodva mi is ezt tesszük...Horvátország északi része, Krk sziget környéke."

Gratulálok ehhez az agyafúrt észjáráshoz.

Vagy gondolod, hogy ugyanazok a "két kézzel kapkodó" bolgárok lesznek majd Horvátországban is??!

2016. aug. 16. 11:44
 7/19 anonim ***** válasza:
49%

Pont mint a jereváni rádióban.

A hír igaz, csak éppen nem Horvátországban hanem Bulgáriában,

és nem kapkodtak, hanem lopkodtak!

2016. aug. 16. 11:45
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Én már voltam így barátokkal néhány évvel ezelőtt, szezon után egy kicsivel. Nem foglaltunk szállást, a part menti házakba kopogtunk be, hogy kinél tudunk megszállni. 4 vagy 5 próbálkozás után már találtunk üres helyet.

Persze szezonban, teltházas időszakban ez kockázatos, de szeptember elején már működik, mi is akkor voltunk.

2016. aug. 16. 12:21
 9/19 A kérdező kommentje:

4-e, 5-ös, és 8-as válaszolónak köszönöm a hasznos válaszaikat, egyéni tapasztalataikat, erre voltam kíváncsi.

A többieknek üzenem, nem a kérdésre válaszoltak, nem véleményt és minősítést kértem, ítélkezni a legkönnyebb így látatlanban, névtelenül.

A gyerekeink már nem olyan kicsik, 15 és 13 meg 10 évesek, nem fognak nyígni-sírni az autóban, max én fogok nyígni, hogy szakadjanak már le a telójukról, és a tájban is gyönyörködjenek útközben, szerintem még a szálláskeresésben is segítségünkre lesznek, a nagyfiaim jobban beszélnek angolul, mint én, s ha netalántán a kocsiban kéne tölteni egy éjszakát, attól sem esnének hasra. Lehet viszünk sátrat is, és végső esetben irány egy camping.

Természetesen tudom, hogy Bulgária nem Horvátország, azért kérdezek rá itt, hogy másoknak milyen tapasztalataik vannak, voltak.

Akinek nincs erről infója, minek válaszol? Unatkozik?

De ha már véleményt mondtatok, mondjak én is: sajnos ilyen szűklátókörű sok magyar ember, gyerekkel őrültség így elindulni, nem vagyunk hátizsákos fiatalok, bezzeg a német, a lengyel, a szlovák stb. az megy, és családostul mindenestül járja be Európát, megy egyik városból a másikba, ott tölt egy-két éjszakát, szétnéz, nyaral, felfedezi a világot, míg a magyar meg otthonából sápítozik, hogy hú ez de veszélyes!

Akinek nem inge, ne vegye magára!

2016. aug. 16. 14:52
 10/19 Johnny Bravo ***** válasza:
51%

Nem sápitozik itt senki,csak azert mert masnak sikerült így szallast talalnia,azert meg nem biztos hogy neked is fog!

Bar ha te elalszol a kocsiba,akkor meg mindegy is!csak azzal az a baj,hogy max 1-2 éjszakan át "buli" !

Mondjuk biztos nagy élmény lehet 5-en egy autóba éjszakazni!

2016. aug. 16. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!