Horvátországban, Dalmáciában mennyire kell félni a leishmaniasis nevű betegség elkapásától?
Ne menjél.
Várd meg amíg itthon esik a fejedre egy cserép...
Utolsó, találtam olyan tanulmányt, ami felméri Horvátországban a lakosság vérében levő ellenanyagot a kórokozóra, és a fertőzött területeken az emberek elég nagy százalékában meg volt található, vagyis találkoztak már a kórokozóval. Találtam tanulmányt arról is, hogyan alakult a betegség megjelenése az utóbbi pár évtizedben, és ez arra mutat, hogy a helyi lakosság egyre kevésbé betegszik meg, általában inkább vagy gyerekek vagy valamiért legyengült immunrendszerű személyek. Ezek a helyiek, akik folyton találkozhatnak a fertőzéssel. Ellenben arra nem találtam adatot, hogy a turistáknál milyen lehet a fertőzési százalék, konkrétan két magyar esetről találtam csak publikációt, ahol mindkét beteg egészséges felnőtt volt, de erre ugye nem lehet alapozni spekulációkat.
A betegségre egyébként azért hívták fel a figyelmemet, mert kutyáim is vannak, rájuk viszont nagyon veszélyes, mert náluk nem gyógyítható. Őket nem is vittük.
Egyébként meg szerintem az még nem baj, ha valaki informálódni szeretne az ilyenekről, nem értem, miért szeretik itt az emberek emiatt lehurrogni a kérdezőket.
Csak remegd végig az életedet!
Amúgy már elve elkaptál egy élet nevezetű, mindenképpen halállal végződő betegséget!
Max. tudsz rajta gyorsítani, ha még összeszedsz valami nyavalyát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!