Szerintetek megérné Ausztriába kiköltözni?
Ha nincs vesztenivalótok, megpróbálhatjátok. Bár ez így elég abszurdnak hangzik, mivel legalább 2-300 ezer induló tőke kéne a próbálkozáshoz, ami könnyen lehet, hogy elmegy és haza kell jönni. Tehát mindig van vesztenivaló.
Ha albérletet kell fizetnek, kaját kell venni, és utazni kell, akkor nyugaton sem lehet megélni minimálbérből. Az hiába 300 ezer forint havonta.
Én 2 évet éltem Angliában, minimálbéres magyarok közt, és borzalmas szegénység van ott is. Nagyon sokan örülnek, ha kitudják fizetni az albérletet hétvégenként. Nem véletlen, hogy két személy is meglopta a saját szobatársát, és a konyhában zárni kellett a szekrényt. Ennyire szánalmas a helyzet, hogy még kaját is loptak, de az itthoniaknak úgy állították be, hogy mekkora királyként élnek ott kint.
Tudom, senki nem szereti a kioktatást, de én szoktam mondani az embereknek, hogy hát barátom, talán már általános iskolában elkellett volna kezdeni tanulni, megcsinálni a leckét, bemagolni a verseket, felfogni, hogy ilyen apró hülyeségeken múlik a jövő. A tanulás mindenki számára elérhető és ingyenes. A vidék sem lehet kifogás, 10-ből 8 kollégám vidéken nőtt fel, de kitörtek onnan. Nem az kell hogy legyen a cél az iskolában, hogy meglegyen a kettes, és szivassuk a köcsög tanárokat egész évben. Mert annak 25-30 évesen már komoly böjtje lehet.
Ezeket a dolgokat nem neked szánom, de hátha olvassa olyan is, aki még könnyedén jobbá teheti a saját vagy gyerekei jövőjét.
"Hát csak az interneten nagyon sok helyen oda van irva h 8. Általános és nyelvtudàs nem szukséges csak előny."
Ez is átverés, ne legyél már naiv. Hogyan dolgozhatna bárki is, aki azt se érti mit mondanak neki?
Nyilván alja munkához nem akadály a 8 általános, de min. alapszint mindenhova kell, mert ha még azt sem értitek meg mit hogyan, miért mikor kell csinálni akkor NEM tudtok hatékonyan dolgozni...
"Es vajon nem számít h én ott lennék vele?"
Most képzeld el a szituációt. Te kit vennél fel?
1. Két magyart, akiknek nincs munkatapasztalatuk, folyamatosan fordítani kell egymás között, ezért külön műszakban nem is dolgoztathatóak/külön helyiségben - csak együtt
2. Egy olyan külföldit/helyit, aki beszéli a nyelvet és önállóan is tud dolgozni?
"8. Általános és nyelvtudàs nem szukséges csak előny."
Tudod, milyen "munkára" keresnek ilyen nőket?
Gondolom, nem vagy olyan naív, hogy ne tudnád elképzelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!