Kezdőoldal » Utazás » Európa » Norvég munkavállalás? Kint...

Norvég munkavállalás? Kint élők válaszát várom.

Figyelt kérdés

Olvasgattam már a témában, de egymással ellentétes információkat is olvastam, így nem tiszta 1-2 dolog.

Van ahol azt írják, hogy a lakásbérléshez fix munka kell, máshol meg azt, hogy a munkaszerződéshez kell fix lakcím. Számomra ez üti egymást :D Ha mondjuk ismerősnél tudok lakni, az fix lakcímnek számít? Nekik akkor be kell jelenteniük, hogy ott lakok?

Olvastam olyat is, hogy gyakorlatilag valamilyen északi nyelv ismerete nélkül nem is érdemes kimenni, az angol sem elég, máshol meg azt, hogy egy jó angol tudással lehet boldogulni. Ha csak angolul tudok, milyen munkalehetőségeim vannak? Mosogatáshoz vagy takarításhoz elég az angol? És ezekkel egyébként mennyit lehet keresni?

Van egyébként diplomám, gyógypedagógus-logopédus vagyok, ez utóbbi eléggé nyelvspecifikus dolog, így magyar nyelvterületen kívül sok hasznát nem is venném. Gyógypedagógusként, úgy, hogy nem beszélek norvégul, sok esélyem nem lenne elhelyezkedni, ugye? Esetleg más, gyerekekkel foglalkozó munkakörben? (nem au-pair meg bébiszittelésre gondolok, hanem rendes munkára).

2016. jún. 26. 11:21
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül szükséges fix munka a lakásbérléshez, de értelemszerűen szívesebben adják ki olyannak, akinek már van munkája. Ha nincs, akkor jóval több kauciót fognak elkérni. De amíg nincs állasod érdemesebb csak szobát bérelni, az könnyebben megy.

Ha ismerősnél laksz, akkor természetesen az a lakcímed, megadhatod bárhol. Nekik nem kell bejelenteni, neked kell majd, de nem kérnek szerződést, csak be kell írni a címet.

Csak angollal egyes hiányszakmákban lehet elhelyezkedni.

Mosogatás/takarításhoz is nagy szerencse kell manapság, mert ott van a sok bevándorló, akiknek ingyenes a norvég tanfolyam, így már beszélik a nyelvet.

2016. aug. 4. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!