Londonba mennyi pénzt kell vinni 9 napra?
Köszi :)
Valaki esetleg számszerű adattal is tudna szolgálni?
Sok értelme nincs az ilyen kérdéseknek, mert ötletünk se lehet, hogy neked milyenek az igényeid.
Vigyél sok pénzt, aztán legfeljebb hazahozod. Meg vigyél bankkártyát.
Nekem van egy kis "trükköm", amit külföldre utazáskor szoktam alkalmazni, ha fogalmam sincs róla, hogy ott mi mennyibe kerül? Most megosztom Veletek is :-)
Ez a következő: az itthoni Lidl-s árakat elég jól ismerem, s egyszerűen beírom a címsorba az adott ország rövidítését:
pl. lidl.hu helyett lidl.sk (Szlovákia) lidl.it (Olaszország) stb.
Ebből azért nagyjából be lehet lőni az élelmiszer árakat, persze egy tengerparti kis közértben kb. a dupláját lehet venni ennek... Bár nemrég ért minket egy pozitív meglepetés: Alicantéban automatából meg kávézóban 1.50 Euro volt a kávé, egy tengerparti kis étteremben meg 1 euro :D
" Hát nem gondoltunk beülni éttermekbe,"
Azt csak példának írtam, hogy semmit nem lehet pontosan előre kiszámítani :-) Csak hozzávetőlegesen...
De az jó tanács, amit írt valaki, hogy mindig legyen Nálad elegendő készpénz + a kártyán is tartalék.
Ami még fontos: a közlekedés jelentős pénzösszeget emészthet fel - még ha kedvezményes utazási kártyát vagy tömbjegyet veszel, akkor is... Ennek nézz utána utazás előtt, mi mennyi?
Baratnömmel ketten mentünk ki tavaly 10 napra.
Ugy terveztük, hogy (utiköltsegen es szallason kivül) napi 100 Poundbol kijövünk, vegül majdnem a duplaja lett. Pedig meg kedvezmenyes London-Card/Oyster-Card-unk is volt, ami sok latvanyossagot tartalmazott. Teny, hogy nagyon jo helyeken ettünk, de Londonban az egyszerübb helyek sem olcsoak magyar viszonyokhoz merve. Mi sem szortuk a penzt es nem is shoppingolni mentünk ki, de egyikönk sem banta, hogy vegül többet lattunk/csinaltunk es költöttünk, mint terveztük. Szerintem, napi 100 Poundbol is ki lehetett volna jönni, de akkor mar tenyleg szamolgatni es pontosan tervezni kell a költsegvetest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!