Kb. egy hétre Londonba mennyi költőpénzt kell vinni (szuvenírekre)? (lent)
Tömegközlekedés: legolcsóbban Oyster card-dal, 14 font egy heti feltöltéssel és arra és annyit mész a busszal, amerre akarsz, ez a díj a buszra vonatkozik. De feltöltheted a metróra is. Annak az árát nem tudom.
Kaja: 1-3 font a fagyasztott készétel. Mindenki azt eszi, nem is nagyon főznek. Lásd Iceland. Nevetséges árak vannak. Gyorskaják a McDonald's-ban hasonló árakkal vannak mint itthon. A kisebb indiai, török, kínai helyeket 1.5 és 10 font között van a főétel. Fish and chips 4-5 font körül van. Üdítőt kis helyeken érdemes venni. Gyakori a 6 dobozos cola 2 fontért és hasonlók. Javaslom, hogy konnektor átalakítót is ott vegyél, bárhol lehet kapni és a kisboltokban egységesen 1 font az ára, mivel be vannak készülve a sok bevándorló miatt. Majd meglátod mennyi lengyel és kelet európai, meg indiai van. :) Jó utat!
Én Angliában élek,és csak 3 lyukas konnektor van.Átalakítót otthon vegyél mert itt kint drágább..De sok magyar egy kis csellel tudja használni átalakító nélkül is:)
Hogy mennyi pénzt vigyél 1 hétre ez tőled függ,de azt tudnod kell,hogy LONDON az egyik legdrágább város!Szinte mindenben.A szuvenírek főleg.(egy angol piros telefonos kulcstartót például 10 fontért kapsz vagy többért)Vannak ingyenes múzeumok amik nagyon jól.Ajánlom a British múzeumot egy életre szóló élményben lesz részed!De a Madame Tussauds viaszmúzeum az egyik legdrágább(még az itt élő angoloknak is) ha jól tudom 25 font..Ha fizetős helyen akarsz enni akkor ajánlom a pub helyeket,mert ott még jó ár van,de egy pizzériában vagy vendéglőben a gatyád is rá megy..de itt is van meki..JA! és ha már ott vagy Londonban egy sétára menj be a HARRODS-ba.drága hely,de ott is lehet szuvenírt kapni,és csodálatosan szép üzletház.(ha jól emlékszem a második emeleten van egy emléktábla Diana hercegnő és Dodi Fayed képével,és persze a gyémánt eljegyzési gyűrűt is láthatod.Egy fotót megér..
nagyonszépen köszönöm a válaszokat!!
konektor átalakítot itthon megcsináltatom ismerőssel vagy veszek ez nem gond
de kb. hány fontot vagy mennyi ft-t váltsak át
euroval is lehet fizetni vagy nem??
és ha tudtok szuvenír árakat is írjatok légyszi!!köszi előre si mindenkinek :)
Én már megpróbáltam neked válaszolni, (20.51)de addig, amíg nem tudjuk, hogy milyen anyagi helyzetben vagy, vagyis mennyit szánsz erre, meg hogy tényleg csak szuvenirre akarsz-e költeni vagy a többi felsorolt dologra is, addig nem tudunk válaszolni. Én legalább 200 fontot vinnék. Csak a tájékozódás kedvéért beírtam a keresőbe, hogy britain souvenirs, kijött egy csomó találat, például ez.
De a szuvenireknek sincs egységáruk, az is tőled függ, hogy mit és milyen mennyiségben akarsz venni. Euróval valószínűleg a legtöbb helyen lehet fizetni, de azért mégse az az ország hivatalos fizetőeszköze. Célszerű bankkártyát vinni magaddal, sok helyen azzal is fizethetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!