Horvát utazás Dubrovnyikba, vélemények?
Horvátországban voltunk már,de csak Omisig mentünk.Vagyis eddig csak itt nyaraltunk.Most nyáron szeretnénk
Dubrovnyikba,vagy Trogirba elutazni!De legfőképp Dubrovnyikba!Ezzel az a gond,hogy láttam,hogy benyúlik oda a bosnyák határ.Bosznia,úgy tudom,nem úniós ország,így kétszer is át kell szomorodnunk a bosnyák határon,hogy elérjünk Dubrovnyikba!Ezzel az a kérdés,hogy ott sok idő átkelni,tehát nagy az ellenőrzés,vagy feltorlaszolás?
És milyen véleménnyük/tapasztalatuk van Dubrovnyikról,ill. Trogirról?Tehát esti élet(piacok stb.),szállások,víz hőmérséklete és mélysége,éttermek,egyéb lehetőségek,tapasztalatok!
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
DUBROVNIK! (Szlovák és a cseh nyelveb lenne helyes ha n helyett ny betűt írunk, de a horvátnál nem jellemző)
Dubrovnik már elég délen van és a nyílt tengert látod Trogirral ellentétben. A tenger hőmérséklete ezen városokban egészen szeptember végéig fürdésre alkalmas. Éjszakai élet eléggé színes.
Bosnyák-horvát határon előfordulhat torlódás.
En mar mentem Bosznian keresztul Horvatorszagba, egyaltalan nem para. A hataron 10-15 percet alltunk, az emberek rendesek, nem szemetkednek, minimalis ellenorzes van. Nem kell utlevel, eleg a szemelyi.
Dubrovnik nyaron borzalmas a rengeteg turista miatt (az utobbi evekben kulonosen a Tronok Harca miatt ozonlenek a nyugati bunkok, es erre ra is allt a varos, mindenutt csak tronok harca szuvenirt arulnak). Reggel 7-8 korul meg korul lehet setalni az ovarosban, de 9 utan jon az aradat, remalom.
Én voltam Dubrovnikban és Trogirban a legjobb két város Horvátországban. Trogirral a koszos víz a baj. Dubrovnik meg túl messze van és rengeteg sok a turista.
Amúgy meg Makaraskára (vagy környékére) menjetek, az a legjobb hely szerintem.
Jézusom, ne írd már Dubrovnyiknak kérlek! :DD
Akkor már legyen inkább Raguza, magyarul úgyis ez volt a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!