Angliába szeretnék kimenni. Hova érdemes menni? Szállások? Stb
Első:
Esetleg leírhatnád nekem is, hogy hogy vágtál bele! Kivel mentél, merre élsz, mit dolgozol!
Hogyan mentél ki!? Minden érdekelne:))
Merre érdemes menni ? London ? kisváros ?
Hogy/hol tudom legjobban gyakorolni a nyelvet ?:)
Köszönöm válaszod!
Első vagyok..
17 évesen fog kapni állás akár a mekiben,vagy hasonló helyeken.A lényeg a társalgási angol nyelvtudás..
Mivel Angliában nem csak magyarok mennek szerencsét próbálni hanem sok más nemzetiségű is,így nyugodtan lehet azt mondani,hogy "Temzét lehet rekeszteni a angolul nem tudó emberekből) A válság miatt és azért is mert mint írtam sokan jönnek ide,az angol munkaerőpiac tud,és szokott is válogatni..Aki érti mit mondanak neki,aki tud kommunikálni annak van esélye...Alap angollal nem mentek semmire(hacsak nincs olyan ismerősöd aki tud munkát biztosítani)
Hogy hova érdemes kimenni? Mivel szinte mindenkinek London jut először eszébe ,ezért sokan oda mennek..London hatalmas város,rengeteg emberekkel,és ezáltal nagy konkurenciával...London emellett elég drága város is...
Angliában a "kisvárost" ne úgy képzeld el mint otthon egy kisebb várost...Én például Oxford mellett élek egy olyan városban ami "kisváros" de nagyobb mint otthon Miskolc..Kábé 160 ezren laknak itt...Szóval nem is olyan kisváros..Majdnem mindegyik kisváros nagynak tűnik...
Vidék ilyen szempontból jobb lehetőség,mert jóval olcsóbb a szálláslehetőség,és kevesebb ember több munkalehetőség is lehet..
A nyelvtanulásról,hogy akárhol vagy mindenhol az angol nyelvet hallod különböző akcentusban..Érintkezni fogsz a nyelvvel.Hogy hol jobb tanulni? Nos ha emberektől várod a nyelvtanulás akkor vidéken,.mert ott még "lassúbb az élet".Londonban mindenki rohan,és mindenki bizalmatlan..Vidéken sokszor a parkok tele vannak sétáló,játszó emberekkel (akik nem turisták)akikkel nap mint nap találkozhatsz,sőt barátkozhatsz..vidéken több olyan üzlet is van ami valamilyen szervezetet támogat,és oda is el lehet menni hétvégeken ingyen segíteni.Önkéntes munka,de tudsz angolul gyakorolni...Vidéken a nyelvtanfolyamok is olcsóbbak...
A lényeg,hogy amíg kint vagy ne magyarul kommunikálj,gondolkodj,mert akkor nem sokat fogsz haladni..
Még valamit..nem tudom,hogy van-e fix terved,hogy hova mész vagy hol fogsz lakni,de nem árt egy kezdő tőke..Mivel csak pár hónapra jönnél ki,elég csak szobát bérelned,de számolj hozzá 2-3 heti kauciót...
Vannak olyan magyarok akik kiadják a szobájukat,vagy befogadnak ,talán tőlük is érdeklődhetsz.(ez csak egy tipp,de hátha bejön)
Köszönöm a válaszokat!
Az jó lenne, ha lennének olyan Magyarok akik kiadnák a szobájukat Nekem vagy úgy társként melléjük mehetnék.
Nem feltétlenül mennék dolgozni,de érdekelne ! Nyelvtanulás a fő célom,hogy gyakorlatban is menjen :)
tegnap 11:44 vagyok
Ha csak nyelvet akarsz tanulni akkor nem sok problémád lesz..Sok olyan tanfolyam van ahol intenzíven oktatás van,vagyis napi 3 óra hétfőtől-péntekig.Írtam,hogy önkéntesként is dolgozhatsz így is gyakorolhatsz..
A tippet amit adtam,meg nyugodtan néz utána,mert én is tavaly így adtam ki az egyik szobánkat..nekem is mások adták a tippet...
sok szerencsét
Szia!
én most nyáron megyek Brightonban egy intenzív nyelvkurzusra. Az EF (education first language school) szervezi, elég drága, de minden benne van. Egy hónapra megyek ki és én is 16 vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!