Kezdőoldal » Utazás » Európa » Téli kirándulás?

Téli kirándulás?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Karácsony előtt szeretnék elmenni egy téli kirándulásra a párommal. Olyan helyet szeretnénk, ahol tuti van hó, és karácsonyi hangulat. Amikre gondoltam az Finnország és Svájc. Illetve olvastam egy németországi karácsonyi városkáról is. Ti melyiket ajánlanátok? Ha van valamelyikkel tapasztalatotok, szívesen venném, ha megosztanátok velem, hogy pl. ha voltatok ebben az időszakban mennyire volt hideg, volt-e hó, milyen a hangulat. Előre is köszönöm.

2016. máj. 14. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Mátra
2016. máj. 14. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Finnországban élek. A hó délen gyakran későn jön, de január-február szinte biztos, hogy havas. Az idő lehet +5- -30 között. Északon még hideg is lehet. Drága ország, de rengeteg kifejezetten téli hangulatú hotel van Finnországban. Szerintem a legjobb Rovaniemiben van. Ha nagyon hideg van, akkor kicsit nehézkes a városnézés. Mondjuk jó lenne tudni konkrétan mi érdekel. Egyébként ajánlom Észtországot, főleg karácsony előtt.
2016. máj. 14. 23:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Bármi érdekel, nyitott vagyok a világra :) a fő célom, hogy egy mesebeli téli tájra vigyem el a kedvesem, meghozva a karácsonyi hangulatot (ami sajnos tavaly elmaradt), mivel sajnos idén sem jutunk el nyaralni az én hibámból. Észtországra nem is gondoltam, de természetesen szóba jöhet :)
2016. máj. 14. 23:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Kicsit eros dolog az idojaras, orszag es a "hangulat" kozott osszefuggest keresni.
2016. máj. 15. 03:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Én mondjuk a hivatalos Mikulásfaluba szeretnék egyszer elmenni. Szerintem nagyon jó lehet. :)

[link]

2016. máj. 15. 08:16
 6/8 A kérdező kommentje:
4-es...csak hogy értsd. A karácsonyi hangulat számomra nagyon is függ az időjárástól (hó), az időjárás meg függ az adott országtól, hogy melyikre ki a jellemző. Persze benne van a pakliban, hogy nem épp olyan időt fogok ki, mint amilyet elképzeltem. Nem is tudom mit nem értesz ezen.
2016. máj. 15. 08:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Erdély, Székelyföld
2016. máj. 15. 11:20
 8/8 anonim ***** válasza:

A Mikulásfaluban én voltam, és tudom ajánlani. Az északi fény is látható onnan, ha nem felhős az idő. De persze mindig az. Viszont Finnország elég drága, annál jobb opció lehet Észtország, ami csak egy kicsivel drágább, mint Magyarország, vagy pl. Szentpétervár, ami viszont kifejezetten olcsó. Oda viszont már kell vízum.

A Mikulásfaluban én márciusban voltam. Magas hó volt, nem is tudtunk olyan helyen járni rajta, ami nem volt már kitaposva. Szerencsénk volt az idővel, nulla fok körül volt, az nagyon melegnek számít ott márciusban.

2016. máj. 16. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!