Mit lehet tenni külföldön szállás nélkül? Mármint hova lehet menni? (2-3 éjszakáról van szó)
Én nem gondolom, hogy ez ilyen egyszerűen menne, pl.:
- Szia! Nincs hol aludnom. Elmehetnék hozzád?
- Persze, gyere nyugodtan.
Ki az a hülye, aki akárkit is befogad?
Vagy fogd fel fordítva: ha tőled egy idegen itthon, Magyarországon ilyet kérdezne, akiről azt se tudod kicsoda, kiféle-miféle, befogadnád???
Voltam már Helsinkiben, csak akkor épp nyáron, és 2-3 nap alatt megismertem olyan embereket (3at is) akik rögtön felajánlották hogy ha nincs hova mennem akkor szóljak. Így volt ingyen szállásom pár hónapig, még kulcsot is kaptam. Magyarországon persze hogy nincs ilyen, itt senki nem bízik senkiben...
De most tényleg nem tudom mi legyen az első pár napban. 7 fok körüli időt ír éjszakára, végül is megfagyni még nem lehet 7 fokban igaz? Sátorban ki lehet bírni?
Egyàltalàn miért kell neked épp akkor menned,szàllàs és munka nélkül??????????????????????
Muszàly,vagy te igy akarsz szerencsét probàlni'
Még ha Svàjcba jönnéàl,akkor én betudnàlak fogadni mert itt élek(bàr munkàt nem tudok neked adni9
Csak nagyon ugy tünik hogy te neked nagy gondjaid vannak.
Attol függ milyen tipusu munkàt akarsz.Gondolom egy gyàrba,vagy hivatalba nem kapsz egyszerüen helyet,de sok màs lehetöség van még.
Szeretnék veled priviben beszélni,de az Email fiokomat nem tudom kinyitni(valamileblokkolta)
De itt tudok neked segiteni,ha bajba vagy.
Ha viszont mindenképpen Helsinkibe akarsz menni,hàt a helyedben kihagynàm,vagy pénzt szednék össze gyorsan szàllàsra
Szia!
hát ez tényleg a szerencsén múlik,hogy befogad-e valaki vagy sem,de ha ilyen helyzetben lennék én a pályaudvart ajánlanám,ahogy előttem írták,vagy valamilyen bárat,ha nyitva van,egy padon biztos nem cuccolnék le,elég veszélyes lehet éjszakánként,főleg egy lánynak..
egyik barátom ment így ki nyáron Görögországba,hogy nem volt előre szállása,aztán pár napig a parton aludt(de nyár volt így nem volt)
na most így belegondolva,ezzel a válasszal nem sokat segítettem,de azért gondold meg mielőtt belevágsz..
Ugyan a válasszal már elkéstem, de talán más még ötletet meríthet belőle.
Én hasonló helyzetben a pl. iwiwről indulnék ki, ott lehet szűrni az adott városban élő emberekre. Ezek közül kiválasztani pár szimpatikus embert, lehetőleg olyat aki láthatólag aktív és nem hetekkel ezelőtt lépett fel utoljára, és velük felvenni egy-egy személyre szóló körlevél-félében (értem ez alatt, hogy ne az látszon rajta, hogy egy sablon szöveg amit akár százan is megkaphattak, mert úgy kétséges, hogy valaki is komolyan veszi) a kapcsolatot.
Jobbik esetben lehet, hogy közvetlenül vagy tartósan tudnak segíteni, vagy esetleg csak tanácsot adni, hogy merre érdemes még keresgetni. Legrosszabb esetben válasz nélkül maradsz, de egy a lényeg: az esélyt megadtad, és hogy veszteni valód nincs.
Továbbá érdemes még felkeresni az adott városhoz kapcsolódó aktív fórumokat pl. indexen, illetve az adott ország-város "magyarlakta" weboldalait, azaz amit magyarok készítettek, magyaroknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!