Ki tud Romániában szép, nyugodt tengerparti helyet?
08:30
Hol voltal meg tengeren? Kivancsi lennek, mert en osszesen 4 tengerparton jartam eddig eletemben(Adria, Ion, Egei es Fekete) es a roman part tetszett legkevesbe.
Kerdezo:
A roman tengerpart, mivel relativ "kicsi" nem epp a nyugodtsagarol hires. Szezonban a bukarestiek nagyon ellepik es nem epp a legkellemesebb emberek. Zsufoltak es hangosak ilyenkor az udulok. Persze ha valakinek ez bejon, akkor akar jo valasztas is lehet. Kicsit az atlagnal nyugodtabbak lehetnek ezek a bolygok utan elnevezett udulotelepek(Olimp, Neptun, Venus Saturn), melyek inkabb a kommunizmusban voltak felkapottak, cserebe ezek lepukkantak.
Az utazas ugye fugg, hogy mivel mesz. Repcsi ugye egyszeru, de nem tudom hogy vannak jaratok, valoszinuleg at kell szallni. Autoval csak a roman reszen kell utazni 12-13 orat(ha minden okesan megy), ami kicsit hosszu. Vonattal pedig Nagyvaradtol olyan 15-18 orat.
8.30-as vagyok
Voltam Adrián 4 szer, Görögországban, Olaszországban, Spanyolországban tengerparton. Akkor is azt írom, hogy a román Fekete tenger szép és jó !
Mamaia a legjobb hely, ugyanakkor a legdragabb is (az udulohelyre valo belepeshez is kell fizetni).
Olimp, Neptun, Jupiter is viszonylag igenyes es tiszta helyek, bar itt nagyobb a tomeg. Venus, Saturn, Eforia nagyon zsufolt, bar van egy partszakasz Venus es Saturn kozott, ahol nincsenek annyian, es en kifejezetten szeretem (N43.838056, E28.590539).
Costinesti, Doi Mai, Vama Veche borzalmas; szemet, mocsok, kobor kutyak, vadkempingezo drogosok.
Amugy nem tudom, hogy erdemes-e Magyarorszagrol 20 orat utazni egy amolyan "tucat" tengerpartra. Latnivalok nincsenek, csak udulotelepek; ne ugy kepzeld el, hogy festoi falvak es kisvarosok vannak, mint pl. Horvatorszagban.
Amugy a roman tengerpart egyik elonye, hogy homok van (nem koves-sziklas-kavicsos, mint Horvatorszagban vagy Torokorszagban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!