Kezdőoldal » Utazás » Európa » Júniusban Görögország jó...

Júniusban Görögország jó ötlet vagy korai?

Figyelt kérdés

Még életemben nem láttam a tengert, első alkalom. :)

Június elején szeretnénk menni görögbe egy hétre, mikor még "nincsenek sokan". Nem nagyon vágyunk tömegre. Viszont az időjárásról fogalmunk sincs. Milyen az időjárás? Hőség van már júniusban és a víz is elég meleg már? Jó lenne a migráns útvonalakat is elkerülni. Tavalyról tapasztalatok ezzel kapcsolatban is?

Opcióink: Paralia, Olympic Beach, Sarti, Parga, Lefkada. A fakultatív programok is érdekelnek ezekről a helyekről. Lefkadán nincs sok érdekes program, viszont így képekről, videókról valami csodálatos. OB-ről, Paralia-ról meg Sarti-ról van több program is. Pl.: Meteorák, Olympos, Skiathos, ha nagyon unatkozol még csúszdázni is lehet Waterlandon. Hallottam olyat, hogy OB meg Paralia dugig van. Ezért is kerülnénk a főszezont. Költőpénz két főre mennyi az elég? :)

Szóval tapasztalatok, vélemények érdekelnének ezen helyekkel, programokkal, időjárással kapcsolatban.

Köszönöm.

2016. jan. 28. 12:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
95%
Hidd el, hogy k urva jó idő van júniusban ott, ahol januárban is 15 fok van. Én mondjuk szeptemberben szoktam menni, egyszer voltam júniusban Krétán és baromi meleg volt.
2016. febr. 19. 00:34
 12/15 anonim ***** válasza:
68%

3 helyen voltam Görögben, és inkább Görögországot javaslom első élménynek, mint Horvátot.

Egyrészt Horvát sokkal drágább, főleg most, és igen, a migráns-helyzet miatt. Még ha egyesek okádnak is a témától, egyértelműen kijelentették, hogy most Horvártország biztonságosabb, sokkal többen választják, ezért jóval drágább, míg mondjuk a török tengerpartra olcsóbban lehet lejutni, mint az elmúlt években.

Horvátországban pedig jellemzően sziklás a part, ami közel sem azt az élményt adja, mint a homokos, lassan mélyülőú part, ahol be lehet sétálni a vízbe.

Görögben besétálsz 20 métert, és még térdig ér (nyilván nem mindenhol), a sziklás egész más, tengeri sünök vannak, a szikla csúszik, stb.

(Viszont előnye, hogy a sziklás partnál lehet búvárkodni, szép a víz alatti élővilág, a homokos görög parton ez nincs meg - de minket nem is érdekelt volna. :) )

Szóval, Görögben mi is fillérekért voltunk, mert előfoglalási áron voltunk, kb. 26 ezer ft volt az utolsó utuk fejenként, ez 10 nap, busszal, szállással. Ennyiből hova jutsz el tengerpartra ezen kívül? Seholva!

Mi is Apollon-nal voltunk.

Első utunk Sarti volt, ez szerelem volt, vissza is akarunk menni.

Egy nagyon szerethető, kedves kis óvárosa van, jó a hangulata. Én ezt ajánlom.

OB-t az Apollonos katalóguskép alapján választottam, de egy nagy semmi. Utcák, apartmanok, néhány étterem (minimális), és a part. Közel sincs meg az a hangulat, mint Sartin.

A fakultatívok ugyanazok, demi pihenni meg a tengerben fürdés miatt mentünk, nem buszozgatni egyéb programokra. Szóval OB-n semmi nincs.

Paralia a másik véglet, ezernyi árus, szuvenír, étterem, utcai gyrosos, óriási nyüzsgés, tömeg, de ez már az elviselhetetlen szinten. Nem tudsz nyugodtan nézelődni, mert lazán odébblöknek, meg a robogós sem kerül ki, neked kell elugrani az útjából. Na itt nyoma sincs a hangulatos kis utcácskáknak, ez tömegrendezvény minden nap.

OB és Paralia egymás mellett van, én már sokszor kifejtettem, hogy kamu a negyed órás séta, kb. egy órát kell menni, és nincs közben árnyék, de van kb. 2-3 euroért busz, meg mi quad-ot béreltünk.

Sartin szeptemberben voltunk, még teljesen jó idő volt.

OB-n június elején voltunk, minket is riogattak, hogy még olyankor nem melegszik fel a tenger, milyen rossz lesz, stb, de ez egy baromság. Ahogy belelépsz bokáig, persze, hogy hideg, és visítozol. De a strandon a medence is ilyen, elsőre hideg.

Aztán ahogy szép lassan belesétálsz, percek alatt megszokod, és ha hülyéskedtünk, játszottunk benne, egyáltalán nem volt hideg. Ne higyj azoknak, akik meg sem próbálták, csak fikázni tudnak.

Mire jutottatok végül?

Mentek/voltatok már valahol?

2016. jún. 6. 14:42
 13/15 A kérdező kommentje:
Befizettük Paraliat, de végül közbe jött valami és le kellett mondani. Egy kis pénzünket megtartották sajnos, de hát ez van. Most augusztusra nézegetünk last minute utakat, de most már konkrétan Thasosra. Nyugodt hely, ahogy mi hallottuk és szép is. :) Meglátjuk.
2016. júl. 23. 03:50
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Ez így megy mindenhol, nem adják vissza a teljes árat.

Még jó, hogy egy részét visszakaptátok.

van olyan, hogy útlemondási biztosítás, akkor visszakapod, de ez sincs ingyen, tehát az elején eleve többet kell befizetni, ha ezt választod.

Thassos nagyon szép, már kategória, mint Paralia. Azt ne is bánd.

Gyönyörű lesz.

De augusztusban (és júliusban) a legdrágább, szóval ha számít a pénz, akkor toljátok el szeptember elejére.

Bár last minute utak így is-úgy is drágák lesznek egy first minute-hoz képest, de ezzel már idén úgysem lehet mit kezdeni.

Azért vigyázzatok, nagyon-nagyon nézegesd át a hellasz.hu oldalát, ha még nem tetted, nagyon sok hasznos infó van ott.

Azért írom, mert jellemzően azok a helyek maradnak meg, amiket a többiek valamiért nem akartak lefoglalni. Ezeket adják egy picit olcsóbban last minute árral. Akik visszajárnak, és nagyon sok ilyen van, azok jól tudják, hogy egy-egy apartman kicsi, dohos, rossz helyen van, stb., és ez eléggé meg tudja keseríteni a nyaralást.

De ezekről tényleg mindent megtalálsz a hellászon.

Nekünk Sartin volt ilyen, bár így is szép emlék, de a lehető legtávolabbi apartmant kaptuk. Volt, akinek a part előtti utcán volt az apartmanja, kilépett az ajtón, é belépett a tengerbe.

Nekünk negyed órás séta volt, a tűző napon, ha strandolni akartunk. Ez azért nem jó, emrt sok pénzt sosem vittünk le, hiszen itt nincs kabin vagy megőrző, meg ha eszedbe jutott, hogy valamit a szobában hagytál, akkor vissza... Meg vettünk egy nagy felfújható matracot, ezt ugye nem engeded le meg fújod fel naponta, hanem végig fel van fújva. Na ezzel, meg a szatyrokkal oda-vissza gyalogoltunk, vizes ruhában, nem volt olyan jó.

Ez egyébként az utolsó 2 hely volt erre az útra, szóval a megmaradt, legrosszabb apartmant kaptuk.

Uncsimék Pargán voltak, ami megint csak szép hely, nagyon tetszett nekik, de a tengertől fél órára volt a szállásuk. Ott ilyen, hogy tömegközlekedés, nem igazán van, mármint városon belül, de ha van is, biztos nem az apartmanokat köti össze a tengerrel.

Na ez még rosszabb, mikor strandoltál, kipurcantál, megesttél egy kiadós ebédet a parton egy étteremben, és ledőlnél, de még sétálni kell fél órát a napon.

Ott nem véletlenül tartanak sziesztát, majd meglátod, még a nap is máshogy süt: ez a nagy hőség, a napsütés, a tenger nagyon ki tudja szívni az erődet, és ha mást sem csinálsz egész nap, csak döglesz a parton, este akkor is hullaként zuhansz az ágyba. Szóval egy-egy délutáni szundit itt még a fiatalabb korosztály is beiktat. Az üzletek is bezárnak dél körül, a part is üresebb lesz, mert azt a napsütést össze sem lehet hasonlítani az itthonival, de ezt nem lehet leírni, majd megtapasztalod.

Na jó sokat írtam, nézegesd a hellaszt, az a lényeg, és jó nyaralást kívánok! :)

2016. júl. 23. 11:31
 15/15 A kérdező kommentje:

Nos végül Stavroson lyukadtunk ki. :) Nagyon jó volt.

Átmentünk Nea Vrasnara meg Asprovaltára is. Voltunk Kavalán és Thassoson kirándulni, meg egy lakatlan szigetet is megnéztünk ilyen hajós kirándulással. Nekem bejött, első alkalomra még túl jó is. Opciók ide vagy oda más lett és jó volt. Remélem jövőre is lejutunk, persze máshova. :)

2016. szept. 7. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!