Oroszországba orosz nyelvtudás nélkül egyénileg?
Kedves piterek45!
Marhaságokat te írsz. Én a valóságról beszélek. Kalinyingrád csak egy kirakatrésze Oroszországnak, ami messze nem tükrözi a valós állapotokat az országról. Moszkva és Pétervár a "két főváros" ugyancsak kirakat a felületes szemlélődő számára, aki annyira ostoba, hogy néhány - nemzetközi kereskedelmi nagytőke által létrehozott - plazától már ájultan fekszik az ország megítélésében. A fiatal értelmiség a nagyvárosokban gyakran beszél nyugati világnyelvet, de ez nem változtat az általam elmondottakon. Ha 2 évet éltél Kalinyingrádban, egy évet se éltál a valódi Oroszországban.
Nem írtam az alábbi szavakat: ..."valami kőkorszakban elnek.."
Emellett meggyőződésem, hogy az orosz átlagnépesség mentalitása, világlátása, "intellektuális nyitottsága", általános tájékozottsága a világról, ma is a sztálini időszak szintjén mozog.
Mielőtt még egyszer lemarháznál, két dolgot érdemes szem előtt tartanod. Én OROSZORSZÁGRÓL beszéltem, nem a Pétervár-i plazákban angolul kokettáló diáklányok "kedvességéről", az orosz vidék - a nem moszkvai Oroszország - napi valóságát próbáltam érzékeltetni a kérdezőnek, mivel ő nem kizárólag kalinyingrádi plázákban szeretne a helyi értelmiségi fiatalokkal jópofizni - ha jól vetem ki a szavaiból.
Persze 2-3 napos moszkvai turistautat nyugodtan meg lehet oldani orosz nyelvtudás nélkül, de ennél keletebbre, nagyobb távolságra, hosszabb időre, nem lehet és nem szabad elutazni, útitárs(ak), kapcsolatok és nyelvtudás nélkül. Én tudom mit beszélek OROSZORSZÁGRÓL piterek45.
A kérdés alatt szerintem elég egyértelműen leírtam azt a három várost és környékét ahova szeretnék eljutni.
Te merre jártál ahol ennyire rossz tapasztalatokat szereztél? Mondjuk annyira nem rémisztő, olyan mintha az átlag magyar mentalitásról írtál volna kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!