Jogász és szociológus diploma együtt, emellett angol, német és orosz nyelvtudás mennyire ütőképes a munkaerőpiacon?
"Ja, a jogász tényleg a jelentéktelen kategória, kedves első."
Én ilyet nem mondtam. A jog egy jó szak, csak túlképzés van belőle, ezért kell mellé valami extra is.
Véletlen sincs túlképzés jogászból. Korlátolt emberekből viszont annál több. Tudod, az ügyvédi irodákon kívül is alkalmaznak jogászokat. Durva, mi?
Nézd meg a nyugat-európai munkaerőpiac igényét jogászokra.
Jogász hallgató vagyok. 4ed éves. Együtt ezek nagyon erősek, bár a szociológiának csak akkor van értelme, ha a jogelmélet és jogszociológia = tanári/elméleti irány, esetleg vmilyen közéleti vizsgálatokkal foglalkozó helyen igyekezne valaki dolgozni. Egyébként nem túl hatásos, helyette egy közgazdász, szakjogászi képzés sokkal többet ér. Ugyanakkor én megfontolnám valamelyik nyelvből a szakfordítást is.
A fentebbi vitával kapcsolatban:
Túlképzés van: ez kb akkor igaz, ha valaki a klasszikus jogászi ágakat nézi. Ott valóban 120-140-160% a túljelentkezés az általános szférában specializáció nélkül. Azzal együtt megint más a helyzet.
Nincs túlképzés: minden más területen, speciális tudással.
Ugyanakkor ha valaki most kezdi fontolgatni a jogász szak elkezdését, akkor azzal együtt megcsinálni egy másikat durva próbálkozás. Úgy értem, ha a jó diploma a cél.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!