Hogy ment a mai angol érettsegi? Írjatok le hogy gimisek vagy szakközepesek vagytok!
gimis vagyok, 11.es
Hallott szövegértés katasztrófa, nagyon nehéz volt :((
A többi egész jól sikerült sztem :) Középszintet írtam
Gimi, 11. emelteztem
A listening borzalmas lett. Majdnem sírva faladtam az első feladat közepén. :D A többi elviselhető. De a 90% környéki terveim úgy 10 óra környékén eltűntek. (:
Utolsó!
Amit te otthon meghallgattál netről, az nem olyan, mint amit érettségin eléd raknak.
Kihangosított, recsegő, 20 éves torzító magnó maximum hangerőn egy visszhangzó teremben. Ezeket egyberakva egy tök érthetetlen szöveget hallasz, ami még ha magyarul lenne, se értenéd meg. Én ilyen helyen írtam. Vagyis próbáltam.
Olvasom mindenhol, hogy csak az emelt szintűre panaszkodnak, amit kizártnak tartok. A teremben rajtam kívül még 15-en írtak, senki nem értett egy szót se, mindenki csak forgolódott, hogy most mi van. A mellettem és mögöttem levők beadáskor találomra gyorsan odaírtak egy tippet, hátha bejön, de a szövegkiegészítésnél 1 szónál többet senki se tudott, azt jóformán üresen hagyta mindenki.
Vizsga után megkérdeztem más iskolába járó ismerőseimet, ők is ugyanerre panaszkodtak (szintén középszintet írtak). Mindezt hazafelé, ekkor a netet még nem néztem, pedig ott már javában ment a botrány.
Itthon én is meghallgattam, 2 szó kivételével mindent megértettem, de az iskolában még a második hallgatás után se tudtam legalább a hiányzó szavak kezdőbetűit kihallani. Tény, hogy ami neten fent van, az sokkal jobb minőségű, nem torzított, nem visszhangzik, nem recseg.
Nem állítom, hogy a CD-vel volt a baj, hanem azzal a készülékkel, amivel lejátszották, és egy olyan szaktermet választottak, amit egész gimnázium alatt utáltam, mert a tanár beszédét se értettem meg sose, olyan visszhang van benne. Ehhez még hozzájön, hogy a mellettünk levő teremben is ment az anyag, alattunk meg épp énekóra volt, és felhallatszott Beethoven sorsszimfóniája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!