A Vatikánba kell belépőt fizetni, vagy csak a múzeumokba?
Figyelt kérdés
Pár nap múlva megyek Rómába, nagyon sokat keresgéltem a kérdésemmel kapcsolatban, de egyértelmű választ nem találtam.
Magába a Vatikánba kell belépőt fizetnem? Azt láttam sok helyen, hogy csak a bazilika kupolája fizetős, és a múzeumok stb. Meg hogy nagy a sor.
De a múzeumokba, Sixtus-kápolnába kell csak belépőt váltani? A Szent Péter térre, bazilikába ingyen be lehet lépni?
2016. jan. 21. 13:54
1/1 anonim válasza:
A Vatikánba, mint államba nem kell belépő (sem vízum :)). Tehát szabadon sétálhatsz a vatikáni járdán, a Szent Péter téren, a katedrális is ingyenes. A katedrális kupolája viszont fizetéses: 7 euro. Külön fizetni kell a múzeumba való belépéshez is (felnőtt: 16 euro, 26 év alatt: 8 euro), akkor követsz egy, a turistáknak kijelölt utat, ami végigvisz a termeken, ezek közül az egyik a Sixtus-kápolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!