Anglia, szabadság?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Tanácsra lenne szüksègem. Nègy hónapja dolgozik kint Angliában, van 28 nap szabim amit ki szeretnèk venni ès utána felmondani, másik munkahelyre menni. Az lenne a kèrdèsem, hogy ha új munkahelyem van akkor a szabit lekèrik ès pl ha kivettem a 28-ból 10-et akkor az új munkahelyemen már csak 18nap szabim lenne vagy az nullázodik? Lehet buta kèrdès, nekem csak mondták ès nem tudom itt, hogy működik, mivel a munkáltatóm nem igazán mond erről semmit! Válaszokat előre is köszönöm.2016. jan. 18. 19:28
1/6 anonim 

válasza:

Egy èvben 20 napod van ès 8 bank holiday jàr alapesetben. Ha èvközben felmondasz, a màsik munkahelyen annyi napot vehetsz ki, amennyi az elő helyen maradt.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen, így már tiszta!
2016. jan. 18. 20:33
3/6 Bob the builder 

válasza:

Akkor ehhez én is hozzá teszek.
Nincsen 28 nap szabid 4 hónap után ebbe nyugodj bele. A 20 nap 4 hónapra eső része van meg.
(20/12*4=6,6 nap)
A 8 bh meg akkor jár ha dolgoztál egy bh-on mint karácsony (25,26).
Plusz a szerződésedben az is benne van jó eséllyel, hogy a próbaidőd alatt nem vehetsz ki szabit. A legtöbb helyen a próbaidő 6 hónap.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, így már èrthető! Hát köszönöm a választ :)
2016. jan. 31. 19:33
5/6 anonim 

válasza:

Bank holiday nem feltétlenül csak akkor jár, ha dolgoztál egyen, én pl irodában vagyok, soha nem dolgozunk bh-n.
De amikor shiftes munkában dolgoztam, akkor meg ahogy kijött, tökmindegy volt, h bank holiday-e vagy sem. Ha beírtak műszakra, dolgoztál, ha bem, nem.
6/6 anonim 

válasza:

S a szabadságév is mindenhol más, nálunk szülinaptól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!