Hova érdemes utazni januárban?
Egyetértek az elsö válaszolóval.
Euopán belül minden nagyon hideg január-februárban. Külsö dolgokat csak ha szerencsétek van tudtok megnézni. Egy hotelon belül pedig semmit tenni tudtok Mo-n is egy wellneshotelben.
Kanári szigetek(habár ez is európa) télen is meleg van így oda érdemesebb strand nyaralásra menni.
A másik lehetöség siutazás, ami megint csak szuper szép és hangulatos. Vagy sokkal de sokkal messzebb utaztok.
Szerintem Párizsban ugyanolyan hideg tél van, mint nálunk. Ha ti szerettek fagyban mászkálni, végülis mehettek. Ha nem, akkor esetleg próbáljátok meg Rómát. Ott enyhe a tél, szerintem nincs is fagy, viszont nagyon csapadékos, sokat esik az eső. Mondjuk én nem mennék novembertől április végéig városnézős kirándulásra, mert szerintem sokkal szebb egy város napsütésben, mikor már zöldek a fák, nem csúnya kopár minden... Mi Prágába terveztünk menni március 15-i hétvégén. Már lefoglaltuk a szállást is, erre jött a nagy hó, úgyhogy el sem indultunk. Közben néztem az időjárást, Prágában -6 fok volt akkor... A kirándulást elhalasztottuk május végére, és egyáltalán nem bántam, hogy márciusban nem jutottunk el oda. Szörnyű lett volna abban a nagy hidegben mászkálni, ráadásul a legtöbb hely télen nagyon korán (értsd 4-5 körül) bezár... Májusban meg voltak helyek, amik este 10kor is nyitva voltak :)
Szóval én azt tanácsolom, hogy ha várost szeretnétek nézni, menjetek vagy ősszel (novemberig) vagy tavasszal (áprilistól). Vagy ahogy előttem is már írták, Kanári-szigetek, vagy vmi távolabbi egzotikus hely.
Januárban két olcsó, és jó hely van, a Vörös tenger, és a Kanári szigetek.
Mindkettő kihozható (utazási iroda nélkül) fejenként 50 eFt-ból. Szállással, repjeggyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!