Foglalás nélkül nyaralni indulni?
Idén Horvátországban szeretnék nyaralni és arra gondoltam, hogy foglalás nélkül indulnék útnak, délelőtti érkezéssel.
Tanácsokat várnék, könnyű szállást találni? Kicsit rizikósnak tartom, de lehet, hogy így praktikusabb, mivel útközben is megtetszhet vmelyik település. Első körben Omis környéke ami érdekel.
Voltunk így mi is. Én el nem tudtam képzelni, hogy hogyan lesz szállásunk. Oké, hogy vannak szabad helyek, de honnan fogjuk tudni.
De feltaláltuk magunkat, az utcán szólítottunk le embereket, hogy ismernek-e olyat, aki kiad szobákat :D
Sikerült, egy tuti lakást kaptunk tök olcsón. Július volt egyébként, ami főszezon.
De ez tényleg lutri.
Nyilván így is lehet csinálni,de ehhez azert jó nagy adag szerenvse is kell!
Ha biztosra akarsz menni foglalj előre ,ha vállalod a kockázatot akkor meg majd intézkedj helyben!
Legutolsó 2 alkalommal így voltunk, főszezonban. A magyar utazási irodákhoz képest majdnem féláron kaptuk az apartmant Horvátországban is, meg Görögországban is augusztus közepén. Az egyik 200 méterre volt a strandtól a másik meg 20 méterre.
Akik ebbe segíteni tudnak azok tényleg a helyi emberek. Be kell menni egy kis étterembe, vagy boltba, kicsit kérdezősködni kell, és rögtön lesz kapcsolat szállásadóval. Görögországban meg egyenesen azt tapasztaltam, hogy elég volt az autóval megállni a kikötőnél, már ugrott is 1-2 fazon aki szállásokat ajánlgatott. Kb 2 órát keresgettünk. Tény, hogy kell hozzá egy kis vállalkozókedv, meg rámenősség (inkább nyitott hozzáállás), kommunikációképesség, de egyáltalán nem reménytelen, így mi is ezt az utat fogjuk járni a jövőben is.
Az egész Balkán arról híres, hogy helyben rengeteg kiadó szállás van.
Mi mindig csak nekiindulunk és megyünk, aztán helyben keresünk kiadó szobát.
Köszönöm a válaszokat!
Úgy voltam vele, hogy régebben, amikor még nem volt ennyire felkapott az internet, akkor volt szokás a foglalás nélküli nyaralás, de ezekszerint még most is működik.
Kunát vagy eurot érdemes magammal vinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!