Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miket nézzünk meg Velencében?...

Miket nézzünk meg Velencében? (olaszo. )

Figyelt kérdés
Átutazunk rajta, kb 3-5 órás városnézésre lesz időnk. Miket érdemes megnézni ennyi idő alatt?
2010. márc. 24. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szent Márk tér, Rialto-híd és szerintem csavarogjatok egy kicsit a sikátorokban a kevésbé felkapott részeken, mert az is hozzátartozik a város hangulatához.
2010. márc. 24. 15:33
 2/6 A kérdező kommentje:
kösz a választ! még annyi lenne, hogy hogyan lehet bejutni a városba? azt láttam hogy van valami hosszú híd, és ott leparkolni valahol, és tovább nem lehet kocsival menni?
2010. márc. 24. 16:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Kocsival a Piazzale Roma a legbelső rész, ameddig még be lehet menni. Innen kicsit kijjebb van, a Tronchetto nevű parkolósziget, ez ha jól tudom olcsóbb (én mindig vonattal, vagy szülőkkel vagy busszal voltam Velencében, így ezt nem tudom biztosan). A parkolóktól befele már vagy gyalog mész, vagy tömegközlekedsz(ami ott a hajót jelenti). Bár szerintem a velencei tömegközlekedés alapvetően egész jó, de ilyen rövid időre szerintem túl drága, szóval nem érdemes. Ha nagyon sok pénzetek van, mehettek vízitaxival is, de ezt tényleg csak akkor, ha nagyon sok pénzetek van, és nem sajnáljátok rá.
2010. márc. 25. 02:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

én elindulnék gyalog lefelé, a Canal Grande mentén, majd megnézném a Szt.Márk teret, talán a palotát is, aztán hajóval vissza a parkolóig. A hangulata a legnagyobb élmény!

(Velencén nem tudom pontosan, hol lehet hagyni a kocsit. De szokták úgy is csinálni, hogy Punta Sabbioniig mennek autóval, onnan fél óra hajóval Velence.)

2010. márc. 25. 18:26
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! utolsótól kérdezném, mennyibe kerül az a hajóút?
2010. márc. 26. 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

hú, mi 3napos diák bérletet vettünk, így nagyon olcsó volt.

Az egy útra szóló jegy 6,5eur, ha jól látom, lehet 1 megállósat is venni 2 euroért, csak a hangulatáért (közel vannak a megállók).

[link]

Még 1 jut eszembe: a gondolázás ugyebár úri muri, megfizethetetlen. Viszont van néhány helyen "helyi gondola" (amit a helybéli olaszok használnak csak arra, hogy a Grand Canal túloldalára átvigyen. Ez fél euroba kerül! csak nincs táblázva, hogy a túristák ne kapjanak rá. Onnan lehet megismerni, hogy 1 gondolában 2 evezős van, 1 elöl, 1 hátul, és állnak benne az utasok-a helyiek így szokták, és folyamatosan megy át az egyik partról a másikra, majd vissza. Mi átmentünk vele, csodás élmény volt.)

jó utazást! úgy visszavágyunk mi is!!

2010. márc. 27. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!