Ki járt közületek Velencében? Mesélnétek róla, esetleg valami jó tanács?
A szállások semiféleképpen nem nevezhető olcsónak. (Már attól függ mi számít nektek olcsónak)
Célszerű előre lefoglani a szállást még ha októberben is mentek. Lehet, hogy kicsivel olcsóbban találtok szállást Mestre-ben (Ha vesztek "VKV" napijegyet akkor a busz ugytudom ingyen ki visz oda is... mellesleg mindent viziúton érdemes megközelíteni (ha nem gyalogoltok))
Szállodát, vendégházat, szállást találtok a Google Maps-en. Ott sokkal több lehetőség van mint a hasonló gyűjtőoldalakon.
Ha ott vagytok nézzétek meg a többi szigetet is (Murano-t és Burano-t).
Olaszolrszág eleve drágább mint Mo. tehát a kaja is drágább.
Érdemes keresztbe-kasul összevissza begyalogolni a várost. A "nemzetközileg ismert" helyeken kívül (Rialto, Szt. Márk tér, Santa Maria templom, San Giorgio Maggiore..) maga az egész város látnivaló. Menetközben bukkanhattok ingyenes kiállításokra is.
büdös és drága, de szép:)
árakat nemtudok én csak városnézőben voltam ott
csak hajóval? de hát azt írták, hogy a vonat Velencébe megy... vagy én ezt most nem értem...tehát kirak Velence mellett és hajózzak be?
Nem.. a belvárosba rak le a vonat. Nagyjábból addig tudnál autóval vagy busszal is bemenni.200m-re van a buszpályaudvar és a parkolóházak is. Onnan viszont gyalog a szállodáig (vagy mehetsz vizibusszal is, ha messzebb van a száloda hamarab érhetsz oda)
Ha már ott vagy célszerű 1-2-3 napos napijegyet venni. Vagy h spórolni akarsz, akkor csak az egyik napon hajókázol, többi napon gyalog fedezed fel a várost.
17:37
De ha vonattal megy minek vizibuszozzon??? süti...
Hááát.. én 15 euro helyett inkább besétáltam a térig minden egyes alkalommal. Háromnegyed óra sétával oda lehet jutni a Piazzale Roma-ról. Gyalog lehet látni amúgyis a legtöbb látnivalót, mert vizibusz csak a Canale Grandén jár + körbe a város körül és a szigetekre.
Ezekre meg bőven elég 1 nap (Burano, Murano, Torcello,)
Csak ha megérkezik nem kell feltétlenül jegyet venni, azért, hogy beérjen a szállására. Kétlem hogy a szigetek megtekintésére minden napra kell bérletet venni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!