Kezdőoldal » Utazás » Európa » 17 évesen egyedül kiköltöztete...

17 évesen egyedül kiköltöztetek Svédországba?

Figyelt kérdés

2015. nov. 29. 09:36
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
74%
Legálisan nem. Kiskorúnak elvben még a határátlépéshez is szülői felügyelet kell.
2015. nov. 29. 09:42
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem költöztem ki.
2015. nov. 29. 10:24
 3/31 A kérdező kommentje:
Nem lehet valami papírt aláírni hogy a szüleim megengedik hogy elköltözhessek egyedül?
2015. nov. 29. 11:14
 4/31 anonim ***** válasza:
3%
Már miért ne költözhetne ki? 14 alatt kell csak felnőtt kisérő külföldre utazáskor.
2015. nov. 29. 11:21
 5/31 anonim ***** válasza:
29%
Én sem költöztem ki!
2015. nov. 29. 11:24
 6/31 anonim ***** válasza:
65%

>> 14 alatt kell csak felnőtt kisérő külföldre utazáskor.

18 év a felnőttkor határa.

>> Már miért ne költözhetne ki?

A kiköltözés nem azt jelenti, hogy odaköltözik a barátjához 2 hétre... Hanem azt, hogy svédországi lakos szeretne lenni. Ehhez pedig be kell jelentkeznie az ottani lakossági nyilvántartóhoz...

2015. nov. 29. 11:40
 7/31 A kérdező kommentje:
Igen, én véglegesen szeretnék odaköltözni és ott is szeretném leélni az egész életemet. Nem lesz nehéz dolgom mert a svéd állampolgárság feltétele csupán annyi hogy 5 évig kell ott élni. Pénzem sok van szóval tudok albérletben lakni amíg meg nem tanulok svédül uttánna meg munkakeresés.
2015. nov. 29. 12:01
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
" Pénzem sok van "....eszed viszont nagyon kevés!!
2015. nov. 29. 12:10
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem ilyen egyszerű.

Mehetsz turistának vagy bevándorlónak. Ha bevándorló vagy akkor kell ok, miért szeretnél ott élni. Magyarok esetében ez leggyakrabban munkavállalás. Ha suliba szeretnél járni, akkor nem fognak felvenni. Az, hogy ott szeretnél tanulni az sokakat nem érdekel. Esetleg magán iskolába ahol fizetni kell felvesznek. Ha nem kapod meg az engedélyt, hogy ott élj, akkor semmilyen kedvezményre nem vagy jogosult. Ezt sokan elfelejtik, mondván, hogy nekem erre nincs szükségem, egészen addig amig nem ütközik falkba: pl nem kap utazási kártyát, nincs ingyenes iskola, munka keresésnél elküldenek, hogy turistákkal nem foglalkozunk, de nehéz lehet albit találni is stb.

Ezek ráadásul 18 even felüliekre vonatokozik, 17 évesen az első repülővel küldenek haza.

2015. nov. 29. 12:17
 10/31 anonim ***** válasza:
Plusz az 5 év ott élés, nem 5 év turistálkodást jelent. Tehát hivatalosan kell ott élned, bejelentve, engedélyekkel. Szerinted ha nem így lenne, nem kérvényezne mindenki svéd állampolgárságot? Mondván, hogy én itt élek már 5 éve, csak éppen bizonyítani nem tudom..
2015. nov. 29. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!