Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogyan tudok forintot euróra...

Hogyan tudok forintot euróra váltani? Besétálok bármelyik bankba és átváltják?

Figyelt kérdés

2015. nov. 4. 10:55
 1/8 A kérdező kommentje:
Kell hozzá személyi, útlevél vagy bármi egyéb? Esetleg ott vezetett számlámnak kell lennie?
2015. nov. 4. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Pénzváltók olcsóbban váltanak, mint a bankok. Itt tudsz nézelődni: [link]
2015. nov. 4. 11:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Akár bankban is teheted, de ott általában rosszabb az árfolyam, mint pénzváltóban.

Azonosítani kell magad személyivel, lakcímkártyával.

Nem muszáj, hogy számlád legyen az adott banknál.

Érdemes legalább 5 helyen megnézni az árfolyamokat (neten) és a legjobbat választani. Ne az első útba eső helyre menj be.

2015. nov. 4. 11:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Ok, köszi.
2015. nov. 4. 11:17
 5/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
75%
Az azonosítás szerintem csak nagyobb összegnél kell (talán 50000Ft fölötti váltás), az alatt csak adod a forintot kapod az eurót (pénzváltóban legalábbis). Lesz valamennyi váltási díj, ami lehet a váltással arányos és fix összeg is (pénzváltótól függ). Pont eurónál túl nagy kitérőt nem érdemes tenni, de a valutacentrum oldalán kapott árakból nagyjából kiszámolhatod, hogy megéri-e kerülőt tenned. Az árfolyam napon belül is változhat, tehát lehet hogy ebben a pillanatban kerek 312 Ft a legjobb ár, mire odaérnél, addigra meg 313 lesz.
2015. nov. 4. 11:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Teszkóban találtam egy pénzváltót múltkor, 10 euróból csináltam forintot. A nő nem kért tőlem semmit, nem is köszönt :D odaadta a pénzt, azt jónapot.

Ne bankba menj, hanem keress te is egy valuta váltót, azok direkt erre vannak. Nagyon sok van, elindulsz az utcán és ha figyelsz akkor 10 perc múlva tuti belebotlasz egybe.

2015. nov. 4. 11:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Én már váltottam valutaváltónál többszázezret is, nem kell azonosítás. Bankba ne menj, nagyon rosszak az árfolyamok.
2015. nov. 4. 14:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Ok. Teszkóban nálunk is van, akkor oda fogok menni.
2015. nov. 4. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!