Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyire veszélyes stoppal...

Mennyire veszélyes stoppal utazni?

Figyelt kérdés
Elszántan szeretnék Londonba utazni stoppal. Valaki aki utazott már valahova így leírná a tapasztalatait? Mire kell figyelni? Mit ne felejtsük el? Stb.
2015. okt. 3. 20:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem veszélyes, csak nehéz. Ugyanis autópályán tilos stoppolni. Alsóbbrendű utakon szabad, ott viszont kicsi az esély, hogy valaki hosszabb távra visz el. Szóval először is tudni kell, hogy hol szabad. Nyugaton minimális az esély, hogy bántódásod esik.
2015. okt. 3. 20:58
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Az neked mitől jó, hogy stoppal akarsz odajutni?
2015. okt. 3. 21:17
 3/18 anonim ***** válasza:

Szerintem stoppal sokkal több pénzt költenél,mintha felülnél egy olcsó fapados járatra.

A stopp esetén lehet hogy ott állsz fél vagy egy napig az út szélén,aztán persze kajálnod is kell.

Amíg eljutnál így Londonba az lenne,minimum egy hét,de lehet még több.

2015. okt. 3. 22:20
 4/18 anonim ***** válasza:
Én nem mondanám, hogy nyugaton kevésbé éri bármi veszély. Pont, hogy ott nem biztonságos.Én nem stoppolnék, és volt alkalmam egyszer egy stoppossal beszélgetni (aki éppen stoppolt benzinkútnál ahol minket is megkért, hogy vigyük el.) Mesélt durva dolgokat, és ma sem értem miért vállalkozik még mindig rá. Mellesleg ott a német benzinkútnál 4 órát stoppolt mikor velünk beszélgetett. Bár mi sem vittük el, de kávéra meghívtuk.
2015. okt. 3. 22:23
 5/18 A kérdező kommentje:
Én azért vállalkozom erre mert bízom az emberek jó indulatában
2015. okt. 3. 22:35
 6/18 A kérdező kommentje:
És úgy gondolom ha félnem kéne attól hogy stoppolás révén megölnek vagy megerőszakolnak, akkor a közértbe se mehetnék el biztonságosan. Nem is feltétlenül a pénz miatt szeretnék, inkább csak kalandból. Nekem ez egy régi álmom :)
2015. okt. 3. 22:39
 7/18 anonim ***** válasza:

Nem vagyok egy olyan típus, aki azt mondja, féljél, féljél, sőt, inkább azt mondom, hogy az álmodat ne add fel,DE nem biztos, hogy ez a megfelelő időpont, mert a realitásokat azért tudomásul kellene venni:

Most, amikor tízezrével jönnek a menekültek, olyan nagy tömegben, akiket már a befogadó németek sem nagyon tudnak ilyen nagy mennyiségben ellátni, elhelyezni, s ettől ők egyre elégedetlenebbek, vannak, akik már türelmetlenségükben elindultak a menekült táborokból, hát, szóval nem biztos, , hogy az autósok ilyen körülmények között bárkit is felvesznek.

Pl. a csatornánál hogyan terveztél stoppal átjutni? Mert a kamionosok, akik a stopposok legfőbb felvevői, biztos, hogy ki vannak akadva már a sok menekülttől, akik fel akartak jutni az autóikra - aligha hinném, hogy vállalkoznának ilyenre.

2015. okt. 4. 10:58
 8/18 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondoltam. A csatornaig mennék stoppal, onnantól már tömegközlekedéssel, mivel tudtam Angliában illegális a stoppolás. Köszönöm a válaszokat! :)
2015. okt. 4. 14:11
 9/18 anonim ***** válasza:

Csatornán nem árt ha számolsz a csalagút vagy a komp költséggel. Na és utána?? Hogyan tovább? Mert Dover kábé mindenhonnan kiesik. Onnan hogy mész tovább Londonba?

Mert a vonat ha menni is fog akkor amikor Doverba érsz, annyiba fog kerülni, hogy a végén jobban jársz ha repülőjegyet veszel, és egyből Londonba mész.

Ha buszra vársz akkor vagy megy vagy nem, de ha megy is, számolhatsz 5-6 óra buszozást is. Tudom mert mi jóval közelebb élünk Dovertól mint a londoniak, és kocsival is majdnem 2,5- 3 óra az út hazáig.

Szerintem ezt a stoppolási dolgot nagyon nem gondoltad át. De te tudod.

Mi még sosem vettünk fel stoppost, és ahogy elnézem, sokan mások sem. Tavaly télen volt, hogy egy stoppos már sírt a calais oldalon, mert már jéggé fogyott de senki nem vette fel. Arról nem is beszélve, hogy sem Calais sem Dover nem a legjobb megoldás stoppolásra.

2015. okt. 4. 14:22
 10/18 anonim ***** válasza:
Még valamit. Angliában a tömegközlekedés egy katasztrófa. Jobb ha ezzel is tisztábban vagy. Ja, meg baromi drága
2015. okt. 4. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!