Kezdőoldal » Utazás » Európa » Dél-Európában hol van még...

Dél-Európában hol van még télen is melegebb idő?

Figyelt kérdés
2015. szept. 18. 18:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Málta
2015. szept. 18. 18:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Spanyol- és Olaszországban mennyire kell Délre menni?
2015. szept. 18. 19:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Fordítva kérdeznék a helyedben, azt mondanám, ennyit szánok rá.

Maga a Földközi-tenger régiója kellemes tud lenni télen is, ha kifogsz egy ciklont, és az árak is nagyon barátiak.

Ha teheted, ne hagyd ki Ciprust, vagy Antalya környékét, már fejenként 5000 Ft-ból kapsz 4-5 csillagos all inclusive ellátást, és a repjegy sincs horror árban.

Persze Spanyolország, Olaszország is mindig menő, de ezek picikét drágábbak.

Ha viszont nem adod alább az éjjel 15-18 foknál, menj el a Kanári-szigetekre. Vannak időpontok, amikorra a repülőjegy 100 euróból kijön retúrban, a szállás és az élet nagyon olcsó, és a melegebb idő tuti 20 fok, vagy fölötti.

2015. szept. 18. 20:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül azon múlik, mennyire mész délre. Vannak például helyek, amik annyira nincsenek délen, de a felettük lévő magas hegyek miatt kialakult egy olyan mikroklíma, amitől télen is teljesen enyhe és napos az idő. Ilyen például a francia riviéra, vagy Dél-Spanyolországban Nerja.
2015. szept. 18. 21:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Spanyolország déli részén lakom, 3 éve télen 12 fok volt, akkor minden helyi vinnyogott hogy rekord hideg van.

Volt olyan nap, hogy a gyerek sapkát húzott és vastag kabátot, de dec 22-én meg fürdőruhában szaladgáltak a parton. Januárban is posztolgattam pólós-napozós fotót.

Viszont a lakások iszonyat hidegek. Életemben nem fáztam annyit mint itt a lakásban, főleg mert itt parkettás lakás ritka mint a holló, nem is fűtenek be annyira. Legutóbb télen voltunk otthon, az összes magyar lakásban fulladoztam, olyan melegnek éreztem.

2015. szept. 18. 21:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Portugalia (Porto) nekem bejott de ha igazan melegre vagyom, akkor Eilat.
2015. szept. 18. 23:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Olaszországban már Firenze magasságától érezhetően enyhébb az időjárás. Nem lesz 14-18 fok, mint Rómában, de 6-8 alá átlag nem megy a hőmérséklet.
2015. szept. 19. 11:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Mennyire szeretnél meleg időt? Mert Európában nem igazán lesz sehol télen strandidő, de még észak Afrikában sem. Ha viszont 20 fok körüli időt akarsz, akkor van választék.
2015. szept. 20. 12:13
 9/11 A kérdező kommentje:
20 fok már elviselhető, igazából a sátorban alvás miatt fontos.
2015. szept. 20. 19:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha sátor, akkor kicsit más a helyzet. Bárhol kifoghatsz egypár hideg éjszakát, tehát mindenképpen kell egy hidegben is melegen tartó, minőségi hálózsák (nekünk régi, de jól funkcionáló kézi készítésű pehelyzsákunk van). Ma már minden ilyen hálózsák kapucnis, de ha te is szeretsz úgy aludni, hogy a karodra teszed a fejed, akkor ez nem működik. Viszont kapucni helyett egy puha, meleg "hálósapka" is jó szolgálatot tehet.

Mi aludtunk például húsz éve húsvétkor sátor nélkül a Stormboli tetején. Valamint aludtunk úgy kocsiban egy spanyolországi úton, hogy reggelre jégvirágos lett a szélvédő. Mindkét alkalmat egész jól túléltük a hálózsákban...

2015. szept. 23. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!