Megéri 3/4 évre kimenni külföldre?
Az Egyesült Királyságba mennék ki, nincs ismerős, nincs fix meló, semmi. AZért mennék ki hogy 'világot lássak', meg a nyelvtudásom is csiszoljam.
Igazából BSc diplomám meglesz addigra, mire kimegyek (jövő szeptemberre tervezem a kimenetelt), és utána folytatnék MSc-s tanulmányokat Dániában majd (ezért akarom felturbózni a nyelvet is a lehető legjobbra) a következő szeptemberben.
A kérdés tehát, "megéri"-e kimennem ilyen rövid időre, vagy inkább maradjak plusz fél évet, és akkor a mesterképzésemet csak az azutáni tavaszi szemeszterbe kezdjem?
Köszönöm
Ha van elég pénzed, akkor menj.
De ha Dániába szeretnél majd menni, akkor miért az Egyesült Királyságba mész nyelvet "csiszolni"?
igen igen, dolgoznék, akár ilyen képzést nem igénylő kisegítő melót is, meki, takarítás, stb; esetleg a vége felé a képzettségemmel
amúgy azért, mert Dániában a mesterszakok jórészén angolul van képzés, és én magam is angol képzést néztem ki magamnak
ahhoz meg angol kell (mondjuk IELTS vagy TOEFL nyelvvizsga; de nagyon magas pontszám; amihez tökéletes lehetne 1 év angol nyelvterületen való élés)
a dán nyelvet meg majd ha minden összejön, akkor mesterszakom alatt sajátítom el, mert ott egyetem alatt asszem 3 évig ingyenes dán nyelvoktatásban részesülnek a tanulók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!