Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szerintetek érdemes nyári...

Szerintetek érdemes nyári munkára kimenni külföldre?

Figyelt kérdés
Minden álmom, hogy egy bizonyos országba eljuthassak, de szeretném a kiutazást, és a hazautazást legalább megkeresni. Itthon viszont állandóan csak lebecsmérelnek, és eltántorítanak ettől. Most egyetemre járok, és szeretnék látni valamit a világból, mielőtt be kellene szállni az itthoni munkába, mert akkor már soha nem fogok eljutni sehova se...
2010. jan. 22. 13:19
 1/8 anonim válasza:
Én is pont ebben a helyzetben vagyok, mint te. Akkor lenne könnyebb sztem, ha nem egyedül mennél, vagy lenne ott külföldön vmi ismerősöd.
2010. jan. 22. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha tudod az ország nyelvét ahová menni akarsz,és tudsz spórolni,és nem vagy válogatós munka terén(vagyis nem esik le az arany gyűrű az ujjadról,mert esetleg takarítani kellene)akkor érdemes megpróbálni. Tavaly nyáron volt egy srác kint Angliában 3 hónapot. A mekiben dolgozott és mi adtuk ki neki ideiglenesen az egyik szobánkat elfogadható árért...Mielőtt hazament elbúcsúzott,és azt mondta neki megérte,mert sok pénzt tudod félre tenni.(ne kérdezd mennyit,mert fogalmam sincs)

De mint írtam a nyelvtudás nagyon fontos akárhová mész...

2010. jan. 22. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:
én Írországban éltem egy évig. Döntsd el, hogy hova szeretnél kimenni, milyen munkát válallalnál, hogyan állsz nyelvel, stb. Az állásinterjúkat ugyanúgy végig kell csinálnod, mint bárki másnak. Ha ott csetlesz-botlasz, akkor nem sok munkát fogsz kapni, és kidobtál egy csomó pénzt az ablakon. Ne higyj azoknak az embereknek, akik azt mondják, hogy nyelv nélkül kimész, majd kint megtanulsz és miylen jó lesz. Valóban lehet kint tanulni, AKKOR ha már van valami alapod. Sok sikert!
2010. jan. 22. 14:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne hagyd magad eltántorítani a célodtól!

Milyen munkára gondoltál? Karitatív esetleg? Ott valószínűleg tudnának ingyen (vagy kevés pénzért) szállást biztosítani. Ez már fél siker.

2010. jan. 22. 14:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Magyarországon is vannak olyan irodák, ahol munkát közvetítenek külföldre, sok fiataloknak szóló is van, pl szálláshelyen takarítani, szórakoztatni, úszómesternek, ilyesmik. Mivel ugye nyáron szezon van, ezért elengedhetetlen ilyen helyekre egy, néha több nyelv társalgási szintű ismerete is! Lehet hogy Görögországba mész vagy Spanyolországba, de ha egy üdülőcentrumban leszel, akkor elsősorban nem a helyi nyelv ismerete lesz a fontos! Biztosabb lenne ilyen közvetítő irodán keresztül elindulni, vagy kinti ismerős segítségével.
2010. jan. 22. 15:13
 6/8 anonim válasza:
Szerintem is mindenképpen irodán keresztül menjél.Elkérnek egy adott összeget, de mindent megér ha van biztos állásod, nem csak tengsz-lengsz az ismeretlenbe. Én az Egyesült Államokban voltam bébiszitter főiskolás koromban, örök élmény marad:D
2010. jan. 22. 16:30
 7/8 anonim válasza:

Mindenképpen, pl.: Londonban egy gyorséttermi eladó annyit keres mint itthon egy egyetemi tanár... egy dologra kell h odafigyelj - a szállásra - mert azok drágák, keresgélj...

Am nem csak nyáron érdemes, pl ha kimész aupairnek akk kapsz kb heti 70 font zsbpénzt, plusz szállás meg kaja, és annyi a dolgod h hozod viszed, meg vigyázol a gyerekre... én jövőre megyek... sok sikert!

2010. jan. 23. 01:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért nem árt az aupair-re vigyázni,mert sokszor többet dolgozol mint egy gyári munkás.A barátnőm is aupair-ként jött ki.3 kis gyerekre kellett vigyázni,de mivel ott lakott ezt az Angol család ki is használta.Takarított,mosott,vasalt,és a gyerekek.Kiderült,hogy az asszony bárja a negyedik babát,és még többször kihasználták..Végül már nem bírta,és minket kért meg,hogy pár hétig nálunk lakna míg nem talál egy másik melót...Talált..

Szóval legtöbbször a család kihasználja az aupair lányokat.Erre figyelj,és nem árt már az első nap letisztázni,hogy mit vagy hajlandó megcsinálni,és mit nem..(bár később úgyis bepróbálkoznak)

2010. jan. 23. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!