Utaztatok már külföldre busszal vagy vonattal? Milyen tapasztalaitok vannak? Érdemes? Ki lehet bírni? Vagy maradjak a repülőnél?
Berchtesgadenbe mentünk vonattal. Először Railjettel(kényelmes, jól felszerelt, kultúrált) Salzburgba, onnan pedig ÖBB-vel Berchtesgadenbe. Az osztrák vonatok is nagyon szépek, persze mindennek ára van. Az ottani másodosztály a hazai első osztály.
Busszal Velencébe mentünk, az már kényelmetlenebb tud lenni mert szűkebben vannak az ülések és nem is olyan kényelmesek. Szerencsére több helyen megálltunk pisilni, kinyújtózni, így nem volt vészes a dolog. Ha választanom kell akkor vonattal mennék.
Angliába utaztam busszal, barátokkal - akkor jó bulinak tűnt, bár egyetértek: a buszon nem lehet kinyújtózni, az ülések általában kényelmesek, de ha nem állhatsz fel róluk egy kicsit sétálni néha, akkor egy idő után nagyon kényelmetlen tud lenni. Megállt a busz viszonylag gyakran, de így is alig vártam, hogy odaérjünk. Több, mint egy napig ment a busz mire odaértünk, akkor nagyon elég volt.
Azóta, ha tehetetem, inkább repülővel megyek. Németországba fapadossal kb másfél óra alatt odaér a járat és kész.
Ki lehet persze bírni a buszozást, de a repülő nekem sokkal jobb megoldásnak tűnik. A vonatot még nem próbáltam ilyen hosszú útra, de ha csak a vonat meg a busz közül választhatnék, akkor azt hiszem, inkább a vonat mellett döntenék.
Mi Anglia-Skócia körútra mentünk (nem menetrend szerinti)járattal. Elég sok helyen megállt és kényelmes busz volt, de a bagósoknak nem volt leányálom. Első nap, ha jól emlékszem Belgiumig mentünk, hát elég lapos volt már a hátsó fertály, de nekem kibírható volt (nem dohányzom :) ).
Az út alatt több filmet is vetítettek, ez kicsit "meggyorsította" a dolgokat.
Szia, Munchenbe utaztam mar vonattal, aludtam, nem volt gond. Ha ejjel fogsz menni, akkor elotte valo napokban faraszd le jol magadat, hogy ejjel a vonaton jol tudjal aludni. Felebredsz, es mar Nemetorszagban is leszel. Szerintem mindenkepp vonattal menjel ki.
Busszal pedig Londonba jottem egyszer, 25 oras volt az ut, haaat azt nem nagyon vallalnam be megegyszer, csak ha nagyon muszaj lenne. Ide inkabb repulovel jobb jonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!