Isztambul, tömegközlekedés, hajózás. Arra a segítségre lenne szükségem, hogy valaki elmagyarázza nekem ezt az Isztambul kártya dolgot. Hogyan tudom használni? Hogyan tudok vele átszállni?
Pontosítva:
pl szeretnék felszállni egy hajóra. Megnéztem az összes menetrendet. Tudom mikor indul és hova megy, és mik a megállók? 6 megállója van.
Ha egy hop on hop off jelleggel használnám (mert lehet):
pl.:
12:45-kor indulnak a Kabataş megállóból
Az 1. megálló Beşiktaş.
A 2. megálló viszont már jóval messzebb van, A 2. híd után, Emirgan-ban.
A lényeg, hogy beszállok Kabatas-ban a hajóra. Nem tudom mennyibe kerül pl legyen 4 TL. és ha nem szállok ki akkor 4 Lírából végig járhatom az 5-6 megálló, az összesen 2 órás hajós utazást kb 400 Ft-ból ?
...és ha valahol leszálltunk és visszaugrunk akkor a kártya használatával átszállásnak veszi, és újra fizetve már csak 2,7 TL mondjuk ?
Előre is köszönöm a segítséget.
Igen, pontoson. Azert kerdezem ezeket mert egy barátom most volt kint. 3 hete. Es ők egy oda utra 3 török liráböl (309 ft kb) mentek át Isztambul európai oldaláról az ázsiai oldalra. Es màt mégis csak hajókájázás fillérekből és nem fizettek pont 10-szer annyit túrista hülyeségre, meg boszporusz túrára mert ez a hajó is gyakorlatilag ezt utat járta be 3 líráért. A híres videómegosztó oldslon az is rajta van egy videóban hogy abban a bizonyos automatában hogyan kell feltölteni a kàrtyádat. Veszel egy kártyát pl 6 TL -ért (depozit) és után pl 2000 Ft-èrt teszel rá kb 20 Lírát utazgatásra. 100-szor olcsóbb így.
Csak van még 1-2 szürke folt aminek szeretnék utána járni mert október 5-én indulok törökbe. Kb 6090 Ft a repcsijegy oda azt pedig nem hagytam ki. Emellé lenne fontos hogy a helyközi utazgatás is ilyen filléres legyen. (Csak jól kell csinálni ahhoz meg még kell 1-2 infó.
szia isztambuli vagyok.
az isztambuli kartya 6 török liraba kerül (615 forint).
ha egyik jarmüröl a masikra atszallsz ket oran belül,kicsit kedvezmeny van.Két órán belül ötször átszállhatni lehet.
Elsö szallas : 2.15 tl
1. atszallas : 1.45 tl
2. atszallas : 1.15 tl
3.4.es 5. atszallas : 0.85 tl
nezd meg itt ; [link]
áááááááááá :)
Köszönöm szépen.
Visszatérve a hajóra akkor egyszer felszállok arra a hajóra ami 6 megállót megy, és ha sehol nem szállok ki, akkor kb 3 Líráért hajóztam 2 órát , 6 megállót ???
Jól értem ?
Amúgy kedvező az átszállásos dolog.
Akkor 2 órán belül kell (lehet) 5-ször lehúznom valamire, mintha 5-ször szálltam volna át, ezért jár a kedvezmény?
Ha kicsúszok az 5 használatból (mármint a 2 óra alatt), akkor a kedvezmény tarifa ismét az alapárról indul, és ismét indul a 2 óra ?
ha felszallsz a hajora,buszra,metrora akkor elöször 2.15 lirat fizetsz.aztan ha szeretnel megint felszallni vmire (2 oran belül) akkor kapsz a kedvezmenyt. es a hajozasban maximum 2 megallo van. altalaban csak 1 megallo van. es ez kb 20 percig tart(ez valtozik hova mesz). pl. Eminönü-böl Kadıköybe csak 20 perc es csak 1 megallo.
ha 2 orad vege lett,aztan megint 2.15 lirat fizetsz.
ezt tudjal,ha szeretnel kedvezmenyt akkor mindig 2 ora alatta atszallnod kene vmi mas jarmüre.
remelem erthetö amit irtam :)
Azt a részét értem ,hogy ha 2 órán belül átszállok, akkor csökken-csökken a jegy ára.
Idézek: "altalaban csak 1 megallo van. es ez kb 20 percig tart(ez valtozik hova mesz). pl. Eminönü-böl Kadıköybe csak 20 perc es csak 1 megálló. "
Most akkor a pl.: 2,15 Líra az 1 megállóra jó ?
Hajó indulás és megállók:
Indulás : Kabataş
Az 1. megálló Beşiktaş.
A 2. megálló viszont már a 2. híd után, Emirgan-ban.
3, megálló: ázsiai oldalra: Küçüksu!
4. megálló : Beylerbeyi
5. megálló: Beşiktaş
és végül úja: Kabataş
Amit nem értek:
Akkor 2.15 Líra 1 megálló ?
és után ? mindenki aki beszállt ki kel szállnia mindenkinek az első megálló után? és utána újra vissza kell szállni és újra fizetni az újabb megállóra ?
Ha én Kamatas-ból indulnék és csak a 4. megállóba szeretnék menni, akkor hogyan fizetek egyszerre 4 megállót?
Vagy minden megállóban ki - és beszállok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!