Bécsbe mennék egyedül. Mire figyeljek?
Sziasztok!
Kissé belefáradtam a szürke hétköznapokba, jól esne kicsit kikapcsolódni, kiszakadni a közegből és keresni egy kis kalandot. Eléggé magamnak való ember vagyok, nem sok helyen voltam még egyedül (csak Spanyolországban, de akkor egy ismerős csoporttal mentem), most azonban úgy gondoltam, hogy valamikor tavasszal vagy nyár elején felülök a vonatra, és max 1 éjszakára elmegyek EGYEDÜL Bécsbe. Közel van és talán nem is lehet eltévedni... még nekem sem :-) Arra gondoltam, hogy szállást sem veszek ki, hanem egész éjszaka sétálgatni fogok erre meg arra (megnézem a Prátert kivilágítva stb... :) )
Mivel nincs ilyen téren tapasztalatom, tudnátok adni tippeket, mire is figyeljek? Bécsben mennyire nehéz eltévedni? Ugye csak egy vonatállomás van, ahonnan indulnak vissza a vonatok Budapestre? Jó ötlet, ha 1 éjszakára nem veszek ki szállást vagy mindenképp vegyek ki egy szobát? Éjszaka hova lehet elmenni sétálni a környéken? Egyéb ötleteket is szívesen fogadok, bármiféle tipp sok segítséget jelent, mivel teljesen tapasztalatlan vagyok ilyen téren!
Megjegyezném, hogy korábban már baráti körben voltam átutazóban Bécsben, és akkor 22 órától egészen hajnali 5-ig kellett elütnünk az időt, mivel nem vettünk ki szállást. Végig sétáltuk az időt, és akkor teljesen beleszerettem ebbe a városba.
Köszönöm és további szép napot!
21/F
szija!
Tippet sajnos nem tudok,de ne egyedól menj,az unalmas és jó ha van valaki melletted :)
én egyszer mentem el ebből a városból EGYEDÜL 120 km-rel odébb lévő városba,mondhatni marhára megérte.egyszer végigsétáltam az ottani plázába,és fél óra múlva jöttem is haza.
nagyon uncsi volt.:S
Hát figyelj....én nem bécsben lakom...egy kicsit meszebb.de ugy tudom hogy bécsben egy banhof van.vagyis vonatállomás.szoval neked wien.be kell leszállnod.amugy nagyon szép város.nekem inkább wiesbaden jön be.az fentebb van egy kicsit, de én itt lakom.és hidd el nem lehet eltévedni sehol ha életrevaló az ember.mondjuk a nyelvet is tudni kellene valamennyire.szoval tanulgass nyárig:D
és az egy nap...hmmm. mit is mondjak...szerintem szerezz egy ismeröst és inkább egy hetet t9lts kinn...mert egy nap az semmit nem ér..benzin stb...pénzkidobás....de német és osztrák nagyon szép azt elmondhatom...nem is hagynám itt.
Menj el,szedj fel egy pasit és ugy gyere vissza ;)
Már nemvagy egyedül..
...a pedofilokra!
Különösen buknak az egyedül érkező turistáknak ;)
Szállj le Meidlingen (ez amolyan Kelenföld), akkor közel negyedórával hamarabb ott vagy, mint a Westbahnhofon, ami amúgyis szét van dúlva átépítés miatt. Ha a vonatjegy nem tartalmaz ingyenes tömegközlekedést, akkor vegyél az automatából egy Wiener Einkaufskarte-t! (ezzel vasárnap kivételével reggel 8-tól este 8-ig utazhatsz tömegközlekedéssel.
Célpontok: Schönbrunn, Hofburg, Belváros (Ringen belül), Stephans Dom! (az is ott van), Múzeumok (van egy csomó), Prater (olyan, mint a városliget, Vidám parkkal, kisvasúttal)
[link] Múzeumok linkjei.
Belépők: ca. 6-15 €
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!