Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bécsbe mennék egyedül. Mire...

Bécsbe mennék egyedül. Mire figyeljek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kissé belefáradtam a szürke hétköznapokba, jól esne kicsit kikapcsolódni, kiszakadni a közegből és keresni egy kis kalandot. Eléggé magamnak való ember vagyok, nem sok helyen voltam még egyedül (csak Spanyolországban, de akkor egy ismerős csoporttal mentem), most azonban úgy gondoltam, hogy valamikor tavasszal vagy nyár elején felülök a vonatra, és max 1 éjszakára elmegyek EGYEDÜL Bécsbe. Közel van és talán nem is lehet eltévedni... még nekem sem :-) Arra gondoltam, hogy szállást sem veszek ki, hanem egész éjszaka sétálgatni fogok erre meg arra (megnézem a Prátert kivilágítva stb... :) )

Mivel nincs ilyen téren tapasztalatom, tudnátok adni tippeket, mire is figyeljek? Bécsben mennyire nehéz eltévedni? Ugye csak egy vonatállomás van, ahonnan indulnak vissza a vonatok Budapestre? Jó ötlet, ha 1 éjszakára nem veszek ki szállást vagy mindenképp vegyek ki egy szobát? Éjszaka hova lehet elmenni sétálni a környéken? Egyéb ötleteket is szívesen fogadok, bármiféle tipp sok segítséget jelent, mivel teljesen tapasztalatlan vagyok ilyen téren!

Megjegyezném, hogy korábban már baráti körben voltam átutazóban Bécsben, és akkor 22 órától egészen hajnali 5-ig kellett elütnünk az időt, mivel nem vettünk ki szállást. Végig sétáltuk az időt, és akkor teljesen beleszerettem ebbe a városba.

Köszönöm és további szép napot!

21/F

2010. márc. 5. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

szija!

Tippet sajnos nem tudok,de ne egyedól menj,az unalmas és jó ha van valaki melletted :)

2010. márc. 5. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

én egyszer mentem el ebből a városból EGYEDÜL 120 km-rel odébb lévő városba,mondhatni marhára megérte.egyszer végigsétáltam az ottani plázába,és fél óra múlva jöttem is haza.

nagyon uncsi volt.:S

2010. márc. 5. 20:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Bécsben több nagy pályaudvar is van, ám főleg a Westbahnhofról indulnak a vonatok Pestre. Én voltam egyszer négy napot Bécsben egyedül, persze ekkor volt szállásom. Én jól éreztem magam. Olyan is volt, hogy szállás nélkül voltam egy városban (pl.: Párizsban, Dublinban vagy Szófiában), igaz, akkor nem egyedül voltam, de ki lehet bírni, és jól el is lehet lenni.
2010. márc. 5. 20:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is nagyon szeretek egyedül lenni, nézelődni, szerintem ha ilyen beállítottságú vagy, akkor nyugodtan menj. Hozzáteszem én pont ugyanezt tervezem nyár elején csak Pozsonyba. :) Mondjuk mivel lány vagyok, ezért szállás nélkül nem mernék elindulni, de nem tudom... Eddig két országban jártam már így nyáron 3-3 hétre egyedül, és mindig úgynevezett youth hostelekben laktam, ami szerintem tök jó. Nem egy 5 csillagos szálloda, sőőőt... pont az a lényege, hogy vadidegen emberekkel raknak össze egy szobába, de egy éjszaka 2-3-4 ezer ft csak, és baromi jó barátságokat lehet szerezni. Este a közös konyhában, "tv szobában" kötetlenül tök jókat lehet beszélgetni, nagyon sokan egyedül érkeznek így mindenki közvetlen függetlenül kortól és nemtől, én nagyon élveztem ezeket. Az éjszakai egyedül sétálgatást fáradtan, nyűgösen már lehet inkább kihagynám (ahogy ismerem magam az alváshiány tönkre is tenné az egésznek az élményét), mivel ismerkedni pedig nagyon szeretek, így aztán ez a tökéletes nekem... 19/L
2010. márc. 5. 21:57
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, pont ez lenne a lényege, hogy egyedül mennék :-) ezért is kértem javaslatokat.
2010. márc. 5. 23:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát figyelj....én nem bécsben lakom...egy kicsit meszebb.de ugy tudom hogy bécsben egy banhof van.vagyis vonatállomás.szoval neked wien.be kell leszállnod.amugy nagyon szép város.nekem inkább wiesbaden jön be.az fentebb van egy kicsit, de én itt lakom.és hidd el nem lehet eltévedni sehol ha életrevaló az ember.mondjuk a nyelvet is tudni kellene valamennyire.szoval tanulgass nyárig:D

és az egy nap...hmmm. mit is mondjak...szerintem szerezz egy ismeröst és inkább egy hetet t9lts kinn...mert egy nap az semmit nem ér..benzin stb...pénzkidobás....de német és osztrák nagyon szép azt elmondhatom...nem is hagynám itt.

2010. márc. 7. 05:37
 7/10 Pacaaa válasza:

Menj el,szedj fel egy pasit és ugy gyere vissza ;)

Már nemvagy egyedül..

2010. márc. 8. 20:55
 8/10 Pacaaa válasza:

...a pedofilokra!

Különösen buknak az egyedül érkező turistáknak ;)

2010. márc. 8. 22:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Szállj le Meidlingen (ez amolyan Kelenföld), akkor közel negyedórával hamarabb ott vagy, mint a Westbahnhofon, ami amúgyis szét van dúlva átépítés miatt. Ha a vonatjegy nem tartalmaz ingyenes tömegközlekedést, akkor vegyél az automatából egy Wiener Einkaufskarte-t! (ezzel vasárnap kivételével reggel 8-tól este 8-ig utazhatsz tömegközlekedéssel.

Célpontok: Schönbrunn, Hofburg, Belváros (Ringen belül), Stephans Dom! (az is ott van), Múzeumok (van egy csomó), Prater (olyan, mint a városliget, Vidám parkkal, kisvasúttal)

[link] Múzeumok linkjei.

Belépők: ca. 6-15 €

2010. márc. 12. 02:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha éjjelre is maradsz, akkor nem Einkfauskarte-t, hanem napijegyet (24h Stundenticket) vegyél!
2010. márc. 12. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!