Kezdőoldal » Utazás » Európa » Egyesült királyság vagy szakma?

Egyesült királyság vagy szakma?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni vagyis inkább a véleményeteket mert lenne lehetőségem testvéremékhez kimenni Londonba és tudnának segíteni amíg talpra állok az angolom jó ötösre érettségiztem belőle viszont jelentkeztem szakács szakmára is és nem jutok dőlőre hogyan járnék jobban s miként mert mindkettő az álmom de ahogy szóba jött korábban a Londoni dolog a szakács eltörpült mellette és úgy hallottam hogy az itteni tanulmányok odakint sok mindent nem érnek ti mit tennétek a helyemben? 19/F.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2015. júl. 10. 00:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
33%
Először magyarul kéne tudni megtanulni írni, aztán próbáld meg elhitetni valakivel hogy 97%-os angol érettségid van :D
2015. júl. 10. 10:47
 12/14 anonim ***** válasza:

Minek írtad ki a kérdést ha eleve eldöntötted, hogy már pedig kimész? Akkor menj ki, és sok szerencsét neked.

Az meg nem igaz, hogy az otthoni szakmád kint semmit nem ér. Aki ezt mondja hazudik.

Mi a párommal szakmával a kezünkben mentünk ki, és a szakmánkban dolgozunk. Én csak könyvkötő vagyok, mégis az otthoni szakmunkásvégzettségemet, és gyakorlatomat két kézzel fogadták. Nem 6.31 fontot keresek hanem 13.70 fontot óránként. Vannak itt betanított munkások akik velem együtt dolgoznak csak ők 6.50-es órabérrel vannak. A párom is jól keres mint elektronikai műszerész. Szakmájában, gyakorlattal megfizetik rendesen. Szóval ha neked jó, hogy óránként 5 fontot kapsz vagy ha nagy szerencséd akkor 6.31 fontot akkor hajrá.. Menj ki, és élj sokad magaddal egy lakásban összezsúfolva..Te tudod milyen életet akarsz.

De tanulni kint ilyen fizetés mellett nem fogsz tudni.

2015. júl. 10. 15:55
 13/14 Bob the builder ***** válasza:

Sok itt az okos hát én is hozzáteszem az én véleményemet.

1. Maradj itthon minimum egy évet kezdjél neki a szakács szakmának.

2. Suli mellett szerezzél legalább minimális gyakorlatot még ha csak kisegítő is vagy egy lángos sütőben. Ezt később kilehet színezni. Ezzel pénzt és gyakorlatot szerzel.

3. Menyél ki nyára a tesódhoz, próbálj meg melót szerezni,mint szakács. Már kevés tapasztalattal és meg kezdett sulival is menni fog. Igyekezz olyan helyet elcsípni ahol Angol a főszakács és civilizált a hely. Vagy egy pubot.

4. Dumáld meg a főnököddel,hogy te inas (apprenticeship) iskolát akarsz elvégezni. Ezt a állam fizeti neki nem kerül pénzbe és amig elvégzed tuti ott maradsz.

5. Miután elvégezted a sulit lesz szakmád, és min 3-4 gcsc -d.

Ha mégsem sikerül nyáron melót szerezned akkor szeptemberben folytatod a sulit itthon.Következő nyáron újra megpróbálva.

2015. júl. 10. 16:47
 14/14 Bob the builder ***** válasza:
Ja azt elfelejtettem,hogy mint szaképzett szakácsnem minimálbért kapsz.
2015. júl. 10. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!