Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi van, ha Angliában orvosi...

Mi van, ha Angliában orvosi ellátásra van szükségem?

Figyelt kérdés

Beteg vagyok, nem is a legjobb állapotban, szóval kelleni fognak a gyógyszereim, esetleg rosszul is lehetek. Az orvosomat már nem tudom elérni az indulásig.

Egy hónapra megyek.

2015. júl. 3. 06:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Európai Egészségbiztosítási Kártya

[link]

Fontos gyógyszereket inkább itthonról vigyél, kint valószínű körülményesebb beszerezni, ha nem egy sima fájdalomcsillapító kell.

2015. júl. 3. 07:50
 2/7 anonim ***** válasza:
EU TB kártya, és biztosítást sem ártana kötni.
2015. júl. 3. 08:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de vasárnap indulok... Már mindenhez késő. Van kint orvos ismerősöm, ő esetleg írhat?...
2015. júl. 3. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem késő, én interneten kötöm meg a biztosítást - pl. szombat este.
2015. júl. 3. 09:32
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Azt tudnod kell, hogy az EU kártya vagy az utasbiztosítás csak bizonyos esetekben nyújt fedezetet. Ha betegen mész ki és tudod előre, hogy orvosi ellátásra lesz szükséged, akkor az biztosítási csalásnak is minősülhet. Ehhez ismerni kéne a részleteket, de valószínűleg fizetned kell az ellátásért.

A biztosító csak akkor fizet, ha "jó állapotban" mész ki és a meglévő krónikus betegséged a kint tartózkodás során válik akuttá.

A gyógyszereidet mindenképp otthonról vidd, mivel nem fogják neked kint felírni "bemondásra", ahhoz ki kell hogy vizsgáljanak, amit ha zsebből kell fizetned, elég drága lesz.

2015. júl. 3. 11:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdező dolgozni mész ki vagy látogatóba? Mi a pontos betegséged? Csak gyógyszerekre szorulsz vagy esetleg kórházi kezelésre is?
2015. júl. 3. 12:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Orvossal megyek, felírja, megbeszéltem vele. Látogatóba megyek. Bipoláris zavarom van.
2015. júl. 3. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!