Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliába szeretnénk kimenni...

Angliába szeretnénk kimenni párommal dolgozni! Mire kell oda figyelnünk? Megéri kimenni?

Figyelt kérdés

2015. jún. 21. 16:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Akkor éri meg, ha olyan mesterségetek van, ami után kapkodnak az angolok - és persze jól kell tudni angolul. Ellenkező esetben ráfizetsz és kullogva jössz haza - ha lesz pénzed vonatra...
2015. jún. 21. 17:03
 2/17 A kérdező kommentje:
ismeröshöz mennénk nem ismeretlenbe. éseleinte mint mosogató vagy pincér .
2015. jún. 21. 17:05
 3/17 anonim ***** válasza:

Minek írtad ki megint a kérdést? Egyébként mivel minden nap van legalább 5 ilyen kérdés, ha csak visszakeresel a kereső fülön, akkor megtalálhatod amit keresel.

19 évesen, nyelvtudás nélkül mosogatni szerintem nem éri meg.

Ha beszélnétek angolul, akkor legalább lenne valami esély. De hát így, ha odasétálnak hozzátok az utcán hogy nyertetek a lottón, azt sem fogjátok megérteni.

Persze nyaralás jelleggel kimehettek egy nyárra, vagy fél évre, és meglátjátok. De pénzt gyűjteni nem fogtok tudni. Szóval rokonnál a kanapén aludni, szétdolgozni a segged, és 0 forintra kijönni, csak akkor éri meg, ha itthon még szarabb a helyzet.

2015. jún. 21. 17:09
 4/17 anonim ***** válasza:

Kérdés?

-Mennyi idősek vagytok?

- nyelvtudás?

- gyakorlat vagy szakmai tudás?

Kimenni megéri annak aki dolgozik. Ha valaki kimegy, és 3 hónap alatt nem kap munkát, na azok jönnek haza. Nem baj ha mosogatással vagy takarítással kezdik az életet, kezdésnek ez is jó, később mindig lehet váltani. Én is takarítással kezdtem, ma már nyomdában dolgozom meglehetősen jó fizetésért.

Persze a nyelvtudás ami fontos, mert míg én gyatra, majdnem nulla angollal eltudtam helyezkedni, ma ezt egyre kevesebben teszik meg. Már rájöttek az angolok is, hogy sokan vannak akik munkát keresnek és a nyelvet is tudják.

Ezért inkább azt mondom, hogy nyelvtudással megéri kimenni.

Hogy mire figyeljetek oda? Írtad, hogy ismerőshöz mennétek. Gondolom az ismerős rengeteg hasznos tanácsot adott, főleg ha segít a szállásban is. Így újat senki nem fog tudni mondani.

2015. jún. 21. 17:21
 5/17 A kérdező kommentje:
19 évesek vagyunk, nagyon kezdö szinten vagyok barátom már közép szint . én nekem van könyvelési diplomám bár azzal nem tudom mire megyek . mint mosogato mennyit kapnánk vagy pincér?
2015. jún. 21. 18:42
 6/17 anonim ***** válasza:

6.31 a minimálbér óránként bruttóban. Minél többet dolgoztok, annál többet vonnak belőle. 850 font körül, ha heti 38 órát toltok. 45-50 óra körül 1000 font, valahogy így fizet. Amelyikőtök nem beszél angolul, azt viszont nem fogják felvenni mosogatni sem, hacsak nincs a konyhán valaki aki tud neki tolmácsolni. Azzal a munkaerővel, aki nem érti mit kell csinálni, nem mennek semmire. Ha nem érti meg hogy mit kér a szakács, akkor nem fogják többet behívni.

Egyébként 0 hour contractot kötnek veletek, ami azt jelenti, hogy nincs semennyi biztosított munkaórád. Minden reggel lefürdesz, felöltözöl, bepakolod a cuccod, és várod hogy hívjon az ügynökség. Aztán vagy hív, vagy nem. A hívástól számított megadott fél-egy órán belül a helyszínen kell lenned, ahol annyit kell dolgoznod, amennyi ideig szükségük van rád. 4 óra a törvényi minimum, tehát ha behívnak, 4 órát kötelesek dolgoztatni téged, utána hazaküldhetnek. És az is lehet, hogy bent tartanak 16-24 órára. Nyilván ha 4 órás munkanapod van, akkor a tömegközlekedés és a kaja el is vitte azt a 4 órányi pénzt, tehát 4 órát vagy kevesebbet dolgozni nem éri meg.

Ha bedolgoztad magad egy helyre, akkor hetente készítik az időbeosztást. És akkor is van olyan hét, hogy egyáltalán nincs munka.

2015. jún. 21. 19:10
 7/17 anonim ***** válasza:

És csak most olvastam. Te, a lány, nem mehetsz mosogatni, csak pincérnek. Viszont a pincérektől magasabb nyelvtudást várnak el, mint a mosogatóktól. Értelem szerűen, meg kell érteni mit akar a vendég. Szóval te nem valószínű, hogy fogsz munkát kapni. És persze egy minimálbéres kereset nem tud eltartani két embert.

Szerintem ne menjetek. De már korábban is írták. Kint van a rokon, miért nem őket kérdezitek??

2015. jún. 21. 19:13
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Te jó ég!Még mindig vannak ilyen emberek akiknek ez az életcélja,és komolyan is gondolják,hogy nulla nyelvtudással,nulla tapasztalattal majd ők kimennek angliába vagy oda ahova,mosogatni meg utcát seperni és az mekkora sztár lesz.........hát sok sikert meg szép életet!Általában az ilyen emberek jönnek haza azzal a lendülettel ahogy kimentek,és itthon hirdetik hogy kint minden mekkora szar mert neki nem jött össze.....
2015. jún. 21. 20:56
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"könyvelési diplomám"

Az mi a jó Isten?

2015. jún. 21. 21:39
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
9-es.. :D Ezt én nem mertem megkérdezni.
2015. jún. 21. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!