Kezdőoldal » Utazás » Európa » Görögországba, de hogyan?

Görögországba, de hogyan?

Figyelt kérdés
Görögországba szeretnénk anyukámmal menni Kos-szigetére, de nem tudjuk mivel menjünk, melyikkel lenne a legolcsóbb(augusztus vége felé). Repülőt túl drágának találom, buszjáratokat nézegettem Athénig, onnan pedig majd megoldjuk komppal. Esetleg az ilyen buszjáratokra van kedvezmény a nappali tagozatos diákoknak? Valaki aki jártas ebben tudna segíteni?

2015. máj. 16. 09:47
 1/3 anonim ***** válasza:

A diákkedvezmények természetesen Magyarországra érvényesek. Az autóbuszos utazás egy idősebbet kimerít, nem ajánlom. Ráadásul megfelelő tájékozódó-képesség is kell, hogy egy vadidegen városban pl. délután megérkezve eltalálj a kikötőig, ott megérdeklődd a következő kompot, ha a kasszás egyáltalán tud angolul vagy németül. Közben este lesz, szállodába kellene menni, de az olcsók Athénben mind a város szélén vannak, a környék tele közel-keleti menekültekkel... Meg enni is kellene valahol. Tapasztalatból mondom, ahogy észreveszik, hogy nem vagy odavaló, kivétel nélkül mindenhol átvágnak.

Ez egy kálvária lesz, többe fog kerülni egy direkt Kos-i charter-járat. Érdeklődj utazási irodáknál megmaradt, olcsó jegyek után. Kicsi a remény, hiszen pont a főszezonban akartok menni...

2015. máj. 16. 20:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Budapest-Athén buszjegy egy főre 40.000 Ft oda-vissza útra, az út 24 óra. Athénből a Pireus kikötőből indul komp, a legolcsóbb jegy Kos szigetig 40 Euró/fő/út, 12 órás az út. Ez összesen kb. 64.000 Ft/fő.

Csatlakozásokkal együtt közel 2 nap csak az odaút. Athénban a buszpályaudvarról el kell jutni Pireusba, metróval a legcélszerűbb. Kos szigeten is kell buszozni, ha nem Kos, hanem esetleg más városba mentek.

Lehetséges az eljutás így, de fárasztó. Ha egy hétre mennétek, abból min. 4 nap elmegy az utazással.

Komp menetrend, jegyárak:

[link]

2015. máj. 18. 23:45
 3/3 anonim válasza:

Én tavaly Koson dolgoztam, elég körülményes volt eljutni oda. :) A következőképpen mentem: Pestről repülővel Rodoszig, kb 30ezerért fogtam ki a jegyet. Rodoszról pedig megy komp (Blue star ferries) Kosig. A jegy 7 ezer forint volt, és 3 órát utaztunk.

Az volt a bibi, hogy a gép már kora délelőtt Rodoszon volt, és a komp pedig délután 4-kor indult, így járkáltam egy nagyot Rodoszon. Így jött ki a legolcsóbban, néztem én is Bp-ről Kosra menő gépeket, de iszonyat drága és átszállással volt.. még a Neckermann-nak van direct járata Kosra, de annak az áráról se beszéljünk...

Athénból nagyon nagyon hosszú a kompos út.

2015. máj. 20. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!