Miért vannak ezek másképp a déli országokban?
Elsősorban Spanyolországban nézegettem eddig sok albérletet, illetve eladó ingatlant, de sok különbség feltűnt már az elején a lakásokkal, házakkal kapcsolatban. Az egyik, hogy nagyon kevés a családi ház, sokkal több a tömblakás, bár ezek átlagban nagyobbak a hazai lakásoknál. A másik, hogy a legtöbb lakásban, házban a konyhában található a mosógép. Ennek mi a jelentősége? Szerintem elcsúfítja a konyhát. A harmadik, hogy pl. nem igazán használnak a padlóhoz parkettát, inkább járólapot látni, sokszor még a hálószobában is. Ezenkívül nagy hangsúlyt fektetnek az udvarra (főleg családi ház esetében, de a lakóparkoknál is gyönyörű közös udvarokat láttam), gyönyörű udvarokat látni medencével, modern kerti bútorokkal, miközben benn a ház 30 éve nem lett felújítva és borzasztóan lelakott már.
Az osztrákok épp ennek az ellenkezői, rengeteg családi ház van, és inkább a parkettát preferálják, a legtöbb helyre azt használnak, valamint a belső tereket is folyamatosan újítják, nem csak az udvart tartják rendben. Mi ezeknek az oka, miért így alakultak ki ezek? Illetve a spanyoloknál miért szokás minden helyiségbe szellőzőt építeni (ami szerintem az élősködők, kígyók, patkányok egyik kedvenc helye), de pl ereszcsatornájuk nincs, ami miatt a falak folyton beáznak?
Spanyol kő,csempe,márvány híresen szépek és sok van belőle,ezért
Ausztriában pedig fa van azért
Kinek mi tetszik és mi a praktikus,a csempe hűvöset sugároz,ahol 30 fok van nyilván jól esik,míg Ausztriában inkább a melegebbre vágyik az ember
A mosógép egyéni,nekem is van több ismerősöm,akiknek a konyhában van
A mosógép azért van a konyhában, mert ott megoldott a vízcső és a szennyvíz és könnyű beépíteni a pult alá a mosogatógép mellé. A modern gépek már elöltöltősek és nem ugrándoznak centrizés közben.
A fürdőszobák nem nagyok és ha nagyok, akkor miközben élvezed a habos fürdődet, nem a mosásra akarsz gondolni, az külön helyiségbe való. Mosókonyhába eredetileg, de mivel ez sok lakásban nincs, a konyhába.
Nem hiszem hogy az áramtól félnének, de az biztos hogy mifelénk (Írország) sehol nincs konnektor, se villany kapcsoló a fürdőben.
A szellőző nyilván a meleg miatt van. Az íreknél is van szinte minden házban és kajakra besüvít a szél, de nem érdekli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!